Belediyelerde Aile Danışma Hizmetleri Çalıştayı Düzenlendi
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen “Belediyelerde Aile Danışma Hizmetleri Çalıştayı” TBB hizmet binasında gerçekleştirildi.
Yerel yönetimlerde aileler için sağlanan danışma hizmetlerinde kapasitenin güçlendirilmesi ve hizmetin yaygınlaştırılmasının hedeflendiği çalıştayda açılış konuşmaları TBB Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı ve Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Samiye Korkmaz tarafından yapıldı. Sunumlarla devam eden programda, çok sayıda belediyeden katılımcılarla; “Sosyal Belediyecilik” ve “Belediyelerde Aile Danışmanlığı” başlıklarında değerlendirme toplantıları gerçekleştirildi.
Dr. Baraçlı: “Güçlü Aileler, Güçlü Ülkelerin Yapıtaşıdır.”
Düzenlenen çalıştayın stratejik eylem planına dönüşmesi adına önemli bir fırsat oluşturduğunu ifade eden TBB Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, “Türkiye’deki bin 391 belediyenin tamamında aile danışmanlık hizmetinin yaygınlaştırılması ve kapasitesinin artırılmasını hedefliyoruz” ifadelerini kaydetti. Ailelerin yaşadığı problemlerin ‘kaynağında’ çözülmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Baraçlı, güçlü aile yapısının güçlü ülkeyi de beraberinde getireceğinin altını çizdi.
Korkmaz: “Her Aile Biriciktir.”
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ailelerin yerelde desteklenmesi adına birçok çalışma yürütüldüğünü belirten Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Samiye Korkmaz, “Bu çalıştay nitelikli paydaşlara sahip. Belediyelerimiz ortaklığıyla ailelerimize verilen danışmanlık hizmetinin birçok faydası olduğuna da inanıyoruz” dedi. Bakanlık tarafından yürütülen Türkiye Aile Araştırması verilerine değinen Korkmaz, yerel yönetimlerden sağlanan danışmanlık hizmetlerinin aileler için azami öneme sahip olduğunu değerlendirerek, çalıştaya katkılarından dolayı TBB’ye teşekkürlerini ifade etti.
Kaynak: Türkiye Belediyeler Birliği