Belediye Başkan Adayları! Vaatler Nasıl Olmalı?

Seçimlerde vatandaşın nabzını tutabilmek için geliştirilen söylemler, ortaya konacak vaatler ve izlenecek seçim stratejisi büyük önem taşır. 

* Seçim kampanyaları kötülemekten, karalamaktan, eleştirmekten ziyade, “onlar öngöremedi veya yapamadı, ama biz yapacağız” veya “onlar da yaptı ama, biz daha iyi yapacağız” kurgusuyla, neyi, nasıl ve ne amaçla yapacağımızı anlatma üzerine kurulmalıdır. 

* Projelerin rakamlarla ifade edilmesinin yerine bir bütün olarak kentin sakinlerinin ve özel olarak da değişik demografik özelliklere sahip hemşehrilerin tamamının ilgisini çekecek bir çeşitliliğe sahip olması gerekmektedir. Aksi durum, adayın kucaklayıcı olamadığı sonucunu doğurur. 

* Dolayısıyla projeler sunulurken, sunulan projenin neden gerekli olduğu, hangi sorunları çözeceği, hangi kesimlere hitap edeceği, hangi bölgelere veya semtlere yönelik olduğu, projenin uygulanması halinde elde edilecek sonuçlar, hangi kaynaklarla yapılacağı ve hepsinden önemlisi de nasıl yapılacağı seçmeni ikna açısından çok büyük öneme haiz olacaktır.  

Değerlendirmemi bir bütün olarak videodan izleyebilirsiniz.