İstanbul Tarihi Bulgur Palas’ı Kültür Mekanına Dönüştürülüyor
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsAppİBB, Bulgur Palas adıyla bilinen Bolulu Habip Bey Konağı’nı satın aldı. Tarihi Yarımada’nın yedinci tepesinde yer alan yapı, artık İstanbullunun oldu. Gelişmeyi sosyal medya hesabından açıklayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Tarihi yarımadanın yedinci tepesinde yer alan, yıllardır kaderine terk edilmiş Bulgur Palas’ı İBB olarak satın aldık. Şimdi bu tarihi yapıyı tüm […]İBB, Bulgur Palas adıyla bilinen Bolulu Habip Bey Konağı’nı satın aldı. Tarihi Yarımada’nın yedinci tepesinde yer alan yapı, artık İstanbullunun oldu. Gelişmeyi sosyal medya hesabından açıklayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Tarihi yarımadanın yedinci tepesinde yer alan, yıllardır kaderine terk edilmiş Bulgur Palas’ı İBB olarak satın aldık. Şimdi bu tarihi yapıyı tüm İstanbulluların kullanacağı bir kültür mekanına dönüştüreceğiz. Şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, İstanbul’un önemli bir mirasını halka armağan ettiklerini belirterek, İstanbullunun ziyaret etmesi için gerekli bakımlara hemen başlanacağını söyledi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi hafızası açısından önemli bir yapıyı bünyesine kattı. Uzun süre arşiv binası olarak kullanılan Bulgur Palas adıyla anılan Bolulu Habip Bey Konağı’nı satın aldı. Vatandaşların kurtarılması yönündeki çağrıları yanıt bularak yapı hem kurtarıldı hem de işlev kazandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu gelişmeyi sosyal medya hesabından açıkladı. “İstanbul’un yedinci tepesi artık İstanbulluların” ifadelerini kullanan İmamoğlu şu paylaşımı yaptı:
“Tarihi yarımadanın yedinci tepesinde yer alan, yıllardır kaderine terk edilmiş Bulgur Palas’ı İBB olarak satın aldık. Şimdi bu tarihi yapıyı tüm İstanbulluların kullanacağı bir kültür mekanına dönüştüreceğiz. Şehrimize hayırlı olsun.”
İSTANBULLUNUN HİZMETİNE SUNULACAK
İstanbul’un en önemli tarihi yapılarından birini İstanbullulara armağan ettiklerini söyleyen İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, “Bina oldukça özel bir çabayla İBB’ye ve İstanbullulara kazandırıldı. Çok önemli bir yapı. 1912’yılında inşaatına başlanmış, 1. Dünya Savaşı yıllarını, mütareke ve erken cumhuriyet dönemini görmüş bir yapı. İstanbul’un hafıza tarihi açısından çok değerli. İBB olarak burada bilgi-belge merkezi, arşiv, kütüphane, sergi salonu ve kafe alanları üreteceğiz. Sonrasında İstanbullunun hizmetine sunacağız” dedi.
YEDİNCİ TEPE İSTANBULLUNUN
Zaman kaybetmeden İstanbullunun buradan faydalanması için tadilatlara başlayacaklarını aktaran Polat, yapının eşsiz bir seyir terasına sahip olduğunu paylaştı. Yapının şehrin yedinci tepesi olduğunu kaydeden Polat, “Yedi Tepeli İstanbul’un yedinci tepesi artık İstanbullunun. Şehrin yedinci tepesinden Sarayburnu (Topkapı) Çemberlitaş (Nuruosmaniye) Süleymaniye (Beyazıt) Fatih (Fatih Cami) Yavuz Selim (Yavuz Sultan Selim Cami) Edirnekapı’yı (Mihrimah Sultan Cami) buradan görebiliyoruz. İstanbullunun burayı ziyaret edebilmesi ve etrafı gözlemleyebilmesi sağlanacak. Mekan, çevresiyle beraber Haseki semtine, bu tarihi dokuya hayat katacak” ifadelerini kullandı.