Belediye Haber Belediye Haber
Belediye Haber Belediye Haber
  • Gündem Haberleri
    Yerel Yönetim Genel Gündem Ekonomi Diğer

    TBB’den 5 Şehirde Eşzamanlı İtfaiyecilik Eğitimi

    Üniter Yapı İçerisinde Belediyelerin Konumlanması

    TBB’nin Yeni Başkanı Seçildi

    Konteynerlere DASK Zorunlu Değil

    “Belediyeciliğin Hafızası” Çevrim İçi Erişime Açıldı

    Borçların Yapılandırılması İçin Süre Uzatıldı

    AFAD ve Kızılay’a Yapılan Bağışlara Vergi İndirimi Uygulanacak

    Deprem Nedeniyle Yapılacak Alımların Limiti Artırıldı

    Hangi Borçların Yapılandırılacağı Açıklandı

    Meteoroloji 2022’nin “En”lerini Açıkladı

    Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik

    Atık Ara Depolama Tesisleri Tebliği Yayımlandı

  • Belediye Haberleri
    Altyapı - Çevre Kültür - Sanat Kadın - Aile Gençlik - Spor Sosyal - Ekonomik Diğer Faaliyetler

    Yeşil Atıklar Doğa Dostu Kompostlara Dönüştürülüyor

    Ekoturizm Eğitimleri 21-22 Haziranda Başlıyor

    14. Çevre Festivali 10 Haziran’da Başlıyor

    23. Türk Dünyası Günleri Açılışa Hazırlanıyor

    2. Halk Dansları Festivali Son Buldu

    Çaycuma Kültürü Yaşatılıyor

    ‘Kadın Eli Kadın Emeği’ Standları Açıldı

    Güçlü Kadınlar, El Emeği Göz Nuru Ürünlerini Sergilediler

    İpekböcekçiliği Üretiminde Kadınlara Destek

    Genç Katılımlı Proje ve Girişimcilik Atölyesi Fikir Yarışması Başvuruları Başladı

    Satranç Turnuvasında Ödüller Sahiplerini Buldu

    Dağcılık Akademisi Son Yürüyüşünü Gerçekleştirdi

    Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinliği Düzenlendi

    Sosyal Yaşam Kartı ile En Fazla Atık Toplayan Çevrecilere Ödül Verildi

    7. Pati Dostları Festivali Gerçekleşti

    Türkiye’de Bir İlk: Hayvanat Bahçeleri ve Doğal Yaşam Parkları Çalışma Toplantısı

    “Bilimin Rehberliğinde Depreme Dayanıklı Kent” Paneli Düzenlendi

    Çiğli Belediyesi’nin Hizmet Kalitesi Tescillendi

  • Belediyecilik Köşesi
    Vatandaş Rehberi Biliyor Musunuz

    Belediyelerde Kimler Çevre Görevlisi Olabilir?

    Nikah (Evlendirme) İşlemleri

    Cenaze, Defin ve Mezarlık İşleri

    Tarla, Bahçe ve Kargir Evlere İşyeri Ruhsatı Verilebilir mi?

    Emlak ve Çevre Temizlik Vergilerinde İlk Taksit Dönemi Bitiyor

    Belediyelerin Sosyal Yardımları İçin Elektronik Başvuru Sistemi

  • Yerelin Sesi
    Ropörtajlar Yazılar

    Röportajlarla Farkındalık Yaratacağız

    Belediyeleriyle Güçlü TÜRKİYE!

    Şirket İşçileri Belediye Kadrolarına Geçerse Ne Değişir?

    Maktu Mesailer ve Harcırahın Değer Kaybı

    Üniversiteli İşçilerin Statü Değişikliği Beklentisi Sürüyor

  • Belediye İlanları
    İhale Sınav Hibe

    Çumra Belediyesi: Lastik Satın Alınacaktır

    Selçuklu Belediyesi: 2. El Damperli Kamyon Satın Alınacak

    Nallıhan Belediyesi: Saha İşleri Yaptırılacak

    İskilip Belediyesi: İlk Defa Atanmak Üzere Memur Alım İlanı

    Karatay Belediyesi: İlk Defa Atanmak Üzere Memur Alımı İlanı

    Tefenni Belediyesi: İlk Defa Atanmak Üzere Memur Alımı İlanı

    2022 K-City Network Programı Başvuru Çağrısı

    Şehir Eşleştirme-II Yeşil Bir Gelecek için Eşleştirme Hibe Programı AB Yerel Yönetimleri Listesi

    Avrupa Yerel Demokrasi Haftası 2022 Yılı Başvuruları Açıldı

  • Yaşam
    Doğa Kültür Sanat Tarih Turizm

    Türkiye’nin 8 Doğa Harikası

    Doğal Güzelliği ile Dikkat Çeken Vadi: Ihlara Vadisi

    Tabiatın Renk Cümbüşü: Bolu Yedigöller

    Kitap Süslemeciliğinde Kullanılan Sanat: Katı’ Sanatı

    Ruhu İyileştiren Sanat: Çini Sanatı

    Ata’dan Yadigar Atabarı

    Yohannes’in İncil’in Bir Kopyasını Sakladığı Yer: Rumkale

    Arkaik Devri’nin En Ünlü Kutsal Yeri: Apollon Tapınağı

    Tanrı-İmparator Kenti: Uzuncaburç

    Coğrafı Konumu ile Önemli Olan Liman Kenti: Phaselis Antik Kenti

    Yılandan Kaçamayan Kralın Kızı Efsanesi: Mersin Kızkalesi

    Ticaret ve Liman Kenti: Side Antik Kenti

  • Yazarlar
 
Çumra Belediyesi: Lastik Satın Alınacaktır 7 Haziran 2023
Genç Katılımlı Proje ve Girişimcilik Atölyesi Fikir Yarışması Başvuruları Başladı 7 Haziran 2023
‘Kadın Eli Kadın Emeği’ Standları Açıldı 7 Haziran 2023
Dağcılık Akademisi Son Yürüyüşünü Gerçekleştirdi 7 Haziran 2023
Satranç Turnuvasında Ödüller Sahiplerini Buldu 7 Haziran 2023
Next
Prev
Gündem Haberleri

İçişleri Bakanlığı’ndan Covid19 Genelgesi

İçişleri Bakanlığı valiliklere Kovid-19 tedbirleri kapsamında “Tedbirlerin Gözden Geçirilmesi” konulu genelge gönderdi. Genelgede “Kovid-19 bakımından yüksek riskli illerde kısıtlamalar cuma 21.00-cumartesi 05.00, cumartesi 21.00-pazartesi 05.00 saatleri arasında uygulanacak” denildi. Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri göz önünde bulundurularak 29 Mart 2021 günü toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda İçişleri Bakanlığı  81 İl Valiliğine “Tedbirlerin Gözden […]

29 Mart 2021 0 Yorum
 İçişleri Bakanlığı’ndan Covid19 Genelgesi

İçişleri Bakanlığı valiliklere Kovid-19 tedbirleri kapsamında “Tedbirlerin Gözden Geçirilmesi” konulu genelge gönderdi. Genelgede “Kovid-19 bakımından yüksek riskli illerde kısıtlamalar cuma 21.00-cumartesi 05.00, cumartesi 21.00-pazartesi 05.00 saatleri arasında uygulanacak” denildi.

Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri göz önünde bulundurularak 29 Mart 2021 günü toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda İçişleri Bakanlığı  81 İl Valiliğine “Tedbirlerin Gözden Geçirilmesi“ konulu genelge gönderdi.  

Buna göre: 

1. Yeni bir karar alınıncaya kadar illerin  risk grupları aşağıdaki şekilde değiştirildi:

Düşük Risk Grubunda Yer Alan İller; Şırnak. (1 İl)

Orta Risk Grubunda Yer Alan İller; Batman, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Uşak, Van. (10 İl)

Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller; Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Bingöl, Burdur, Denizli, Hatay, Kahramanmaraş, Kars, Kırşehir, Manisa, Tunceli. (12 İl)

Çok Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller; Adıyaman, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat, Zonguldak, (58 İl)

2. Daha önceki genelgelerle risk gruplarına göre düzenlenen hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaları yeniden düzenlendi.

Buna göre;

– Hafta içi günlerde 21.00-05.00 saatleri arasında tüm Türkiye’de sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasına devam edilecek.

– Hafta sonlarında;

Düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, hafta içinde olduğu gibi 21.00-05.00 saatleri arasında uygulanacak.

Yüksek risk grubunda yer alan illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, Cuma 21.00-Cumartesi 05.00 saatleri arasıyla Cumartesi günü saat 21.00’de başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 05.00’de bitecek şekilde uygulanacak.

Çok yüksek risk grubunda yer alan illerde ise hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, Cuma günü saat 21.00’de başlayıp Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 05.00’de bitecek şekilde uygulanacak.

Uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında daha önce illere gönderilen  “Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesinde” yer alan istisna/muafiyetler ile sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde şehirlerarası seyahat edilmesine dair usul ve esasların uygulanmasına aynı şekilde devam edilecek.

• Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulama biçimine göre Cumartesi ve/ veya Pazar günü market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve çiçekçiler  10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak. Yine belirtilen süre içerisinde marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar, kuruyemişçiler ve çiçekçiler telefonla ya da online olarak aldıkları siparişleri teslim edebilecek.

•Cumartesi/ Pazar günü ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak.

• Lokanta/restoran, pastane ve tatlıcı tarzı işyerleri Cumartesi ve/ veya Pazar günü  10.00-20.00  saatleri arasında paket servis faaliyetlerine devam edebilecek.

• Online sipariş firmaları da Cumartesi ve / veya Pazar günü  10.00-24.00 saatleri arasında siparişleri teslim edebilecek.

3. Tüm risk gruplarında yeme-içme yerleri (lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb.) ile dernek lokali, kıraathane, çay bahçesi gibi işyerleri; Sağlık Bakanlığı Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan mesafe koşullarına (masalar ve koltuklar arası) göre açık ve kapalı alanlar için ayrı ayrı olacak şekilde % 50 kapasite sınırlaması ile mekanda bulunabilecek masa-koltuk sayısı ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı tespit edilecek. HES kodu sorgulaması yapılarak, 07.00-19.00 saatleri arasında müşteri kabul edecek.

Ancak bu işyerlerinde aynı masada; düşük ve orta risk grubunda bulunan illerdeki işyerlerinde en fazla 4 kişinin, yüksek ve çok yüksek risk grubunda bulunan illerdeki işyerlerinde en fazla 2 kişinin aynı zamanda oturmasına izin verilecek.

Tüm risk gruplarında yeme-içme yerleri 19:00-21.00 saatleri arasında paket servisi veya gel-al şeklinde, 21.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis şeklinde, tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan Cumartesi ve/veya Pazar günleri ise 10.00-20.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde hizmet verebilecek.

4. Sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek genel kurullar,

 kişilerin bir araya gelmesine neden olan her türlü etkinlikler, nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, halı saha, yüzme havuzu vb. tesislere daha önce illere gönderilen genelgede belirtilen usul ve esaslar doğrultusunda süregelen uygulanmasına aynen devam edilecek. Daha önce kısıtlama uygulanan yüksek ve çok yüksek risk grubunda bulunan illerde ise İl Hıfzıssıhha Kurullarınca alınan karara göre uygulama belirlenecek.

Ancak yüksek ve çok yüksek risk gruplarındaki illerde bu hafta sonu (3-4 Nisan 2021) uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında Cumartesi ve/veya Pazar günleri için daha önceden tarih almış nikah veya nikah merasimi şeklindeki düğünlere katılacaklar (katılımcı sınırlamasına uygun olmak kaydıyla) için muafiyet uygulanacak.

5.İnternet kafe/salonu, bilardo salonu, lunapark, hamam, sauna, masaj salonu gibi yerler için süregelen uygulamaya uygun şekilde; düşük, orta ve yüksek risk grubunda bulunan illerde % 50 kapasite sınırına uymak ve HES kodu sorgulaması yapmak kaydıyla 07.00-19.00 saatleri arasında faaliyette bulunabilecek.Çok yüksek risk grubunda bulunan 17 ilde ise İl Hıfzıssıhha Kurullarınca alınan karara göre uygulama belirlenecek.

6.Salgının bulaşmasında önemli bir kaynak olduğu tespit edilen aile ve akraba ziyaretleri gibi ev içi etkinliklerin sınırlandırılmasına yönelik bilgilendirme faaliyetlerine ülke genelinde ağırlık verilecek.

7.Risk grubuna göre il bazında tedbirlerin uygulanacağı kontrollü normalleşme döneminin sürdürülebilirliği ve bir an evvel tam anlamıyla normalleşmenin sağlanması için;“Dinamik Denetim Sürecinin” uygulanmasına kesintisiz şekilde devam edilecek.

Salgının seyrini etkileyen (olumlu-olumsuz) her türlü faktörün (ilçeler arası farklılıklar, il nüfusunun yaş ortalaması, il dışından kaynaklı sorunlar vb. il bazlı özel sebepler) analiz edildiği ve bu faktörlere yönelik alınan/alınması gereken tedbirler ile yürütülen/yürütülecek olan faaliyetlerin yer aldığı İl Salgın Risk Azaltma Planı (SARAP) doğrultusunda gerekli çalışmaların aksaklığa meydan verilmeden sürdürülecek.

Bu doğrultuda;

– Valiler tarafından ilin hangi risk grubunda bulunduğuna bağlı olarak yukarıda belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde Hıfzıssıhha Kurul kararlarının alınması ve 30.03.2021 tarihinden itibaren uygulamaya geçirilmesi sağlanacak.

Vali ve Kaymakamlarca yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 nci ve 72 nci maddeleri uyarınca İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararları  ivedilikle alınacak.  Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecek.

– Hıfzıssıhha Kurullarınca alınan kararlara uymayanlara 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilecek.  Konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacak.

Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin
0 Paylaşımlar
Etiketler:Genelge Covid İçişleri Bakanlığı
Previous post
Next post

Yorum yazın Cancel reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

En Son Eklenenler
Belediye İlanları

Çumra Belediyesi: Lastik Satın Alınacaktır

7 Haziran 2023
Belediye Haberleri

Genç Katılımlı Proje ve Girişimcilik Atölyesi Fikir Yarışması Başvuruları Başladı

7 Haziran 2023
Belediye Haberleri

‘Kadın Eli Kadın Emeği’ Standları Açıldı

7 Haziran 2023
Belediye Haberleri

Dağcılık Akademisi Son Yürüyüşünü Gerçekleştirdi

7 Haziran 2023
Belediye Haberleri

Satranç Turnuvasında Ödüller Sahiplerini Buldu

7 Haziran 2023
Belediye Haberleri

23. Türk Dünyası Günleri Açılışa Hazırlanıyor

7 Haziran 2023
Belediye Haberleri

2. Halk Dansları Festivali Son Buldu

7 Haziran 2023
Belediye Haberleri

Yeşil Atıklar Doğa Dostu Kompostlara Dönüştürülüyor

7 Haziran 2023
Yaşam

Coğrafı Konumu ile Önemli Olan Liman Kenti: Phaselis Antik Kenti

7 Haziran 2023
Belediye Haberleri

Ekoturizm Eğitimleri 21-22 Haziranda Başlıyor

7 Haziran 2023
Diğer Haberler

Oto Galeri Sitesi İçin Hazırlıklar Başladı

13 Mart 2023

Tarsus Belediyesi Meclisine getirilen ve üç kez reddedilen Oto Galericiler Sitesi için esnafların feryadına kayıtsız kalmayan Tarsus Belediye Başkanı Dr.

Makam ve Görev Tazminatı Ödemelerine İlişkin Genelge Yayımlandı

7 Ocak 2023

7417 Sayılı Devlet Memurları Kanunu İle Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun hükümlerinin uygulanmasına

Kaş Belediyesi’nden Kumluca’ya Yardım Eli

14 Aralık 2022

Kaş Belediyesi ekipleri, sel felaketinin yaşandığı Kumluca ilçesine yardım eli uzattı.

Belediye Haber Belediye Haber

Harbiye Mah. Çetin Emeç Bulvarı Hürriyet CaddesiÇankaya / ANKARA

03124738428

03124738429

[email protected]

Haber Gönder

Gündem

Yerel Yönetim
Genel Gündem
Ekonomi
Diğer

Belediyecilik Köşesi

Vatandaş Rehberi
Biliyor Musunuz?

Yaşam

Doğa
Kültür Sanat
Tarih
Turizm

Belediye Haberleri

Alt Yapı - Çevre
Kültür - Sanat
Kadın - Aile
Gençlik - Spor
Sosyal - Ekonomik
Diğer Faaliyetler

Belediye İlanları

İhale
Hibe
Sınav

Yerelin Sesi

Röportajlar
Yazılar

Hızlı Erişim

Hakkımızda
Künye
İletişim
Haber Gönder

YAZARLAR

Belediyeleri ilgilendiren güncel haberler ile belediyelerimizin yürüttükleri çalışmalara yönelik haberlerin tek adresi. Belediye Haber platformunda; belediyehaber.net haber içerikleri kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz. Aykırı işlem yapan kişi/kişiler için yasal başvuru hakkı saklı tutulmaktadır. BelediyeHaber’i tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

  • Akdeniz Bölgesi
  • Doğu Anadolu Bölgesi
  • Ege Bölgesi
  • Güneydoğu Anadolu Bölgesi
  • İç Anadolu Bölgesi
  • Karadeniz Bölgesi
  • Marmara Bölgesi
  • Büyükşehir Belediyeleri
  • Büyükşehir İlçe Belediyeleri
  • İl Belediyeleri
  • İlçe Belediyeleri
  • Belde Belediyeleri
Belediye Haber 2023. Tüm hakları saklıdır.