Sizlerle Doğruya Ulaşacağız!

Merhaba çok değerli Belediye Haber okuyucuları. Şimdi nedir bu Belediye Hafiyesi denen, nereden çıktı diye düşünüyor olabilirsiniz.

Hafiye kelimesinin, kulağa hoş gelmediğini biliyorum. Hafiye, diğer ifadeyle dedektif, Türk Dil Kurumu’na göre suç sayılan bir işi veya bu işi yapanı ortaya çıkarmakla görevli kimse olarak ifade edilmektedir.

Belediye Hafiyesi’nin böyle bir hedefi olamayacağı gibi, böyle bir mahareti de olamaz şüphesiz. Suç sayılan bir işi veya bu işi yapanları ortaya çıkarmak, Devletimizin resmi güvenlik güçlerinin ve bunu araştırmakla görevlendirilen yapılanmaların görevidir. Bu işi de, layıkıyla yerine getirdiklerine şüphe yoktur. Suç tespit edildikten sonra da, suçluların sorumluluğunu ölçmek, değerlendirmek, gerektiğinde cezalandırmak ta, bağımsız ve tarafsız yargının görevidir.

Bu köşe sayesinde, sizinle birlikte başarmak istediğimiz bir çok şey var.

Neyi mi başaracağız?

Belediyeciliğin temel hedefinin vatandaşlara etkin ve ihtiyaçları çerçevesinde hizmet etmek olduğunu biliyoruz. Tam bu çerçevede biz, aksayan belediye hizmetlerini tespit ederek, ilgili kişi ve belediyelere aktaracağız. Böylelikle, onların bu aksaklıktan haberdar olmalarını sağlayacağız. Bu açıdan, belediyelerin sizin sayenizde ülke genelinde gözü ve kulağı olacağız. Siz tespitlerinizi bizimle paylaşacaksınız, biz de gereken girişimlerde bulunarak, belediyelerimize sorunu çözme imkanı sağlayacağız.

İnanıyorum ki, bunun için çok zorlanmayacağım. Derdi ve gayesi, vatandaşa aksaksız hizmet olan belediyecilerimiz her gün, güne bizimle başlayacak, biz de tespitlerimizi bildirenleri ifşa etmeden ve belediye ismi vermeden köşemizde paylaştığımız sorunları, belediyelere de aktaracağız.

Dolayısıyla biz hafiyelik değil, aksaklıkları tespit etmeye ön ayak olacak, etkin, verimli ve hakkaniyetli belediye hizmetlerine aracılık edeceğiz. 

Gayemiz suç ve suçlu aramak olmayacaktır.

Gayemiz, vatandaşın layık olduğu kalitede hizmet almasını sağlayacak bir iletişim ağı kurmak olacaktır. 

Bu iletişim ağı sayesinde, dediğimiz gibi belediyelerin gözü ve kulağı olurken, siz okuyucularımızın da sesi olacağız.

Sorunlar ve aksaklıklar çözüldükçe, sorunu çözen belediyelerimiz uygun gördüğü takdirde onların hassasiyetini bu köşeden, teşekkürlerimizle beraber siz okuyucularımızla da paylaşacağız.

Evet, kurcalayarak, araştırarak, irdeleyerek aksaklıkları bulacak, üzerine giderek, ilgilileri bilgilendirerek, gerektiğinde çözüm önerilerini de sunarak hal yoluna konulmasını sağlayacağız.

Ve; Belediyeleriyle Güçlü TÜRKİYE’yi hep birlikte inşa edeceğiz.