Finike’de Can Dostlarına Özel Bakım
Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Finike Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde incelemelerde bulunarak duyarlı vatandaşlara teşekkür etti.
Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Finike Belediyesi tarafından hayata geçirilen Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde incelemelerde bulunarak Veteriner Hekim Hatice Hatipoğlu’ndan rehabilitasyon süreci hakkında bilgi aldı.
Islah Evi Olarak Hizmet Veriyoruz
Başkan Geyikçi, sokak hayvanları ile ilgili Belediye ekiplerine iletilen tüm ihbarların titizlikle değerlendirildiğini aktararak, “Finike Belediyesi olarak sokak hayvanlarımıza önem veriyoruz. Gerek Turuncu Masa gerekse Rehabilitasyon Merkezimize gelen tüm ihbarları değerlendiriyoruz. Bu tesisimizi yaklaşık 2 sene önce hizmete açtık, ilçemizde daha önce yapılmayanı yaptık. Burada vatandaşlarımızdan gelen ihbarları değerlendirip sokak hayvanlarımızın tedavilerini gerçekleştiriyoruz. Hayvanlarımızı kafeslere kapatmayı doğru bulmuyoruz. Dolayısıyla burası bir barınma evi olarak değil, ıslah evi olarak hizmet vermekte. Hayvanlarımızı, tedavileri tamamlandıktan sonra kısırlaştırma ve küpeleme işlemleri ardından tekrar sokağa bırakıyoruz. Finike Belediyesi olarak sokak canlarımıza sahip çıkıyoruz, bu konuda duyarlı davranan tüm vatandaşlarımıza da teşekkür ediyoruz.” dedi.
Yaklaşık 3 Bin Sokak Hayvanı Tedavi Edildi
Rehabilitasyon Merkezi faaliyetleri hakkında bilgi aktaran Veteriner Hekim Hatice Hatipoğlu son iki yılda 3 bine yakın sokak hayvanının rehabilite edildiğini aktararak, “5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında Finike Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi olarak sokak hayvanlarının merkeze getirilmesi, tedavi edilmesi, acil müdahaleler ve kısırlaştırma işlemleri gibi durumlarda hizmet vermekteyiz. Sadece sokak hayvanları için hizmet verebiliyoruz dolayısıyla vatandaşlarımız yalnızca sokak hayvanları ile ilgili konularda bizlere ihbarda bulunabilirler. Sokak hayvanlarımızı tedavilerinin ardından yabancılık çekmemeleri için yeniden aldığımız bölgelere, kendi doğal ortamlarına bırakıyoruz. Hayvanlarımızı kısırlaştırdıktan sonra çip ve kulak küpesi uygulaması yapıyor, sonrasında doğal ortamlarına bırakıyoruz. Sok iki yılda yaklaşık 3 bine yakın sokak hayvanını tesisimizde misafir ettik. 458 köpek ve 226 kedi kısırlaştırdık. Yaklaşık 300’e yakın acil müdahale gereken operasyon gerçekleştirdik. Birimimizin bir barınak değil geçici bir tedavi merkezi olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum. Burası sokak canlarımızı sokaktan alıp kafeslere kapattığımız bir merkez değil, tedavi ve müdahale amaçlı hizmet veren bir ıslah evi olarak hizmet vermekte. Vatandaşlarımız bize turuncu masa, zabıta müdürlüğü aracılığıyla veya doğrudan merkezimizi arayarak ulaşabilirler. Ayrıca sokak hayvanlarımız için düzenli olarak bakım yaptığımız besleme noktalarımız var. Yine Belediyemiz tarafından hizmete sunulan mama matiklerimiz var. Buradan da vatandaşlarımız 1 TL karşılığında sokak canlarımızı besleyebilirler.” dedi.