Belediye Haber Belediye Haber
Belediye Haber Belediye Haber
  • Gündem Haberleri
    Yerel Yönetim Genel Gündem Ekonomi Diğer

    Arzularkabaköy’ün Adı “Bahçeli” Olarak Değiştirildi

    TBB Yenilenebilir Enerji Komisyonu Bir Araya Geldi

    İndere’de Çifte Bayram

    TBB Yenilenebilir Enerji Komisyonu Bir Araya Geldi

    Karalar’dan Ortak Akıl ve Dayanışma Vurgusu

    Yıllardır Tapu Bekleyen Vatandaşlarımıza Tapularını Kazandıracağız

    Değer Bilgi Merkezi ile Türkiye Adil ve Erişilebilir Taşınmaz Değerleme Sistemine Kavuşacak

    Emlak Vergisine Esas 2025 Yılı İnşaat Maliyet Bedelleri Belirlendi

    AFAD ve Kızılay’a Yapılan Bağışlara Vergi İndirimi Uygulanacak

    Havayı Kirleten 53 Tesise 38 Milyon TL Ceza Kesildi

    Yıllardır Tapu Bekleyen Vatandaşlarımıza Tapularını Kazandıracağız

    Kevgirle Su Taşınmaz: Kamuda Etik ve Mali Disiplin Nereye Gidiyor?

  • Belediye Haberleri
    Altyapı - Çevre Kültür - Sanat Kadın - Aile Gençlik - Spor Sosyal - Ekonomik Diğer Faaliyetler

    Büyükşehir İklim Değişikliğine Karşı Kurakçıl Peyzaj Alanlarını Genişletiyor

    Doğayla İç İçe Huzur Dolu Bir Karatay

    Yakaköy Yangınına Hızlı Müdahale

    İzmir Şehir Tiyatroları’ndan Onkoloji Servisindeki Miniklere Anlamlı Proje

    Büyükçekmece’de “Bir Fırça, Bin Duygu” Sergisi, Sanatseverlerle Buluştu

    Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun Ormanda Şenlik Oyunu

    Kepez’den Hanımlara Özel Pilates Eğitimi

    Konak’ta Anneler Destekleniyor, Çocuklar Güvenle Büyüyor

    Çiğli’li Kursiyerler Sertifikalarını Aldı

    Kepezli Minik Hentbolcular Şampiyon Oldu

    İzmir Büyükşehir Belediyesi Güreşte de Zirvede

    Festival Voleybol Heyecanı Fuar İzmir’de Sürüyor

    Sakarya’da İşaret Dili Kursu Tamamlandı

    Gar Meydanı’ndaki Minibüs ve Dolmuşların Yeni Yeri Belli Oldu

    Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden Bayramda Kesintisiz Sağlık Hizmeti

    Samsun’da Özel Bireyler için Yaz Kampı Dönemi Başladı

    Mudanya’da Can Dostlar için Sahiplendirme Şenliği

    OBAK’tan Yüksek Performans

  • Belediyecilik Köşesi
    Vatandaş Rehberi Biliyor Musunuz

    Belediyelerde Kimler Çevre Görevlisi Olabilir?

    Nikah (Evlendirme) İşlemleri

    Cenaze, Defin ve Mezarlık İşleri

    Tarla, Bahçe ve Kargir Evlere İşyeri Ruhsatı Verilebilir mi?

    Emlak ve Çevre Temizlik Vergilerinde İlk Taksit Dönemi Bitiyor

    Belediyelerin Sosyal Yardımları İçin Elektronik Başvuru Sistemi

  • Yerelin Sesi
    Ropörtajlar Yazılar

    Röportajlarla Farkındalık Yaratacağız

    Belediyeleriyle Güçlü TÜRKİYE!

    Şirket İşçileri Belediye Kadrolarına Geçerse Ne Değişir?

    Maktu Mesailer ve Harcırahın Değer Kaybı

    Üniversiteli İşçilerin Statü Değişikliği Beklentisi Sürüyor

  • Belediye İlanları
    İhale Sınav Hibe

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi: Katlı Otopark Yapımı yapım işi

    Adana Büyükşehir Belediyesi: Semt Merkezi İnşaatı Yapım İşi

    Sakarya Büyükşehir Belediyesi: Personel Binası ve Hangar Binası Yapım İşi 

    Kadınhanı Belediye Başkanlığı: İlk Defa Atanmak Üzere Memur Alım İlanı

    İnegöl Belediyesi: 30 Personel Alımı Yapıyor

    İnegöl Belediyesi: 28 Personel Alımı Yapıyor

    2022 K-City Network Programı Başvuru Çağrısı

    Şehir Eşleştirme-II Yeşil Bir Gelecek için Eşleştirme Hibe Programı AB Yerel Yönetimleri Listesi

    Avrupa Yerel Demokrasi Haftası 2022 Yılı Başvuruları Açıldı

  • Yaşam
    Doğa Kültür Sanat Tarih Turizm

    Türkiye’nin En Güzel 5 Gölü

    Efsanelere Konu Olan Bir Doğa Harikası: Kaz Dağları

    Türkiye’nin En Görkemli Kayaları: Peribacaları

    İstanbul’un En Eski 10 Pasajı

    İstanbul’a Farklı Bir Bakış Yeri: “Pierre Loti”

    Osmanlı Tarihini Takip Edebilme İmkânı Sunan Sanat: Minyatür Sanatı

    Cumhuriyetin 100. Yılına Özel Anıtkabir’in Tarihçesi

    İnşasında 7 Bin Kölenin Çalıştığı Yapı: Yerebatan Sarnıcı

    İstanbul’un En Eski 10 Pasajı

    Coğrafı Konumu ile Önemli Olan Liman Kenti: Phaselis Antik Kenti

    Yılandan Kaçamayan Kralın Kızı Efsanesi: Mersin Kızkalesi

    Ticaret ve Liman Kenti: Side Antik Kenti

  • Yazarlar
 
Arzularkabaköy’ün Adı “Bahçeli” Olarak Değiştirildi 3 Temmuz 2025
Doğrudan Temin, Sadece 22/d; Pazarlık da Sadece 21/f Değildir: “Belediyelerde Doğru Alım Yöntemini Seçmenin Önemi” 2 Temmuz 2025
Samsun’da Özel Bireyler için Yaz Kampı Dönemi Başladı 1 Temmuz 2025
Belediye Şirketlerinin Rehabilitasyonu 30 Haziran 2025
Mudanya’da Can Dostlar için Sahiplendirme Şenliği 30 Haziran 2025
Next
Prev
Belediye Haberleri Kültür - Sanat Video Haber Akdeniz Bölgesi Büyükşehir Belediyeleri

Antalya Altın Portakal Film Festivali Başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen 58.Antalya Altın Portakal Film Festivali, dün akşam Antalya Kapalı Spor Salonu’nda yapılan Açılış Töreni ile başladı.

3 Ekim 2021 0 Yorum
 Antalya Altın Portakal Film Festivali Başladı
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • WhatsApp

Antalya halkının yoğun ilgi gösterdiği törene Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festivali Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve Festival İdari Direktörü Cansel Tuncer, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, Antalya protokol üyelerinin yanı sıra ulusal yarışmaların jüri üyeleri Emin Alper, Ahmet Sesigürgil, Ayfer Tunç, Gaye Su Akyol, Hazal Kaya, Muhammet Uzuner, Senem Tüzen, Öykü Karayel, Tunç Şahin, Pelin Esmer, Pınar Öğünç ve film ekipleri katıldı.

Yekta Kopan ve Nefise Karatay’ın sunuculuğunda gerçekleşen gecenin açılışını ise Antalya Büyükşehir BelediyeBaşkanı ve Festival Başkanı Muhittin Böcek yaptı. Muhittin Böcek konuşmasında; “Hepinizin bildiği gibi geçtiğimiz yıl bana hem hayatın acı gerçeklerini hem de mucizeleri yaşatan bir yıl oldu. Festivalin 57. yılında çıkamadığım ve bir daha çıkıp çıkamayacağımı bilemediğim bu sahnede sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Allahıma şükürler olsun ki yıkılmadım, ayaktayım. Buradan tüm hekimlerimize, sağlık çalışanlarımıza, dualarını ve güzel dileklerini gönderen herkese bir kez daha sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu festival siyaset üstüdür ve onun için ülkemizin ortak değeridir. Festivaline her koşulda sahip çıkan tüm hemşehrilerime ve tüm sinemaseverlere yürekten teşekkür ediyorum. Bugün, tüm zor koşullara rağmen, salgının ve felaketlerin gölgesinde bir festivali daha gerçekleştirmenin buruk sevincini yaşıyoruz. Çünkü biz, sanatin iyileştirici gücüne inanıyoruz. Çünkü biz, bu güzel ülkeye ve kaybettiğimiz yüzlerce cana borcumuz olduğunu biliyoruz. O borcu ödemek ve hep daha iyisini yapmak için, gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaya devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden ayrılmadan, onun ‘hayat damarlarımızdan biri’ olarak tanımladığı sanata her koşulda sahip çıkacağız. Sanatçılarımızın hak ettikleri değeri görmeleri ve sanatlarını özgürce icra edebilmeleri için, elimizdeki tüm imkanları seferber edeceğiz,” dedi.

Festival programında yer alan filmlerin ve jürilerin izleyicilere tanıtıldığı gecede sahneye çıkan tüm jüri üyeleri teşekkürlerini sunarak merakla filmleri beklediklerini söylediler. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jüri başkanı yönetmen senarist Emin Alper, “Türkiye’nin en eski ve en köklü festivalinde jüri olmak hepimizi için gurur meselesi son derece ilgi uyandıran, heyecan verici filmlerin olduğu bir seçkiyle karşı karşıyayız. Bu filmleri izlemek için sabırsızlanıyoruz. Çok heyecanlıyız. Bu seçki, yaşadığımız onca olumsuz koşullara rağmen Türkiye sinemasının bu sene çok bereketli bir sene geçireceğinin işaretlerini barındırıyor. Umarız seyirci aşılarını olup, bir an önce salonlarımıza geri döner ve bu filmlere hak ettiği ilgiliyi gösterir,” dedi.

Açılış töreni Erol Evgin’in muhteşem konseriyle sona erdi. Gecede aynı zamanda Antalya Valisi Ersin Yazıcı veAntalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Erol Evgin’e gecenin anısına bir hatıra hediyesi verdi.

Festivalde Bugün / 3 Ekim Pazar

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında yönetmen Selman Nacar’ın iyi niyetli, yardımsever bir ana karakter üzerinden sadece sınıf ilişkilerini değil, çelişkiler ve çatışmalar içindeki insan ruhunu da incelediği ilk uzun metraj filmi “İki Şafak Arasında” 19.15’te, Nazlı Elif Durlu’nun başarılı bir avukat olan ve İstanbul’un merkezinde yalnız yaşayan Zuhal adlı bir kadının evinin derinlerinden gelen bir kedi sesinin peşinde çıktığı çaresiz arayışı ve o güne dek yüzlerini bile görmediği komşularıyla yaşadığı absürt karşılaşmaları konu alan filmi ”Zuhal” 21.45’te Yıldızların Altında 1 açık hava sinemasında izleyici ile buluşacak. Gösterimler öncesinde film ekibi izleyicileri selamlamak üzere sahnede olacak.

Halkın yoğun ilgisi nedeniyle ek seans açılan filmlerden “İki Şafak Arasında” saat 19.30’da, “Zuhal” 22.00’da AKM Aspendos salonunda da gösterimde olacak.

Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda ise Teemu Nikki’nin sevdiğine ulaşmak için tehlikelerle dolu bir yolculuk yapması gereken kör ve MS hastası bir adamın yaşadıklarını anlattığı, aşkın engel tanımazlığına vurgu yapan filmi “Titanik’i Seyretmek İstemeyen Kör Adam / The Blind Man Who Did Not Want To See Titanic” 19:15’te ve Alice Rohrwacher, Pietro Marcello, Francesco Munzi’nin hem İtalyan gençliğinin ve ülkenin portresini çizdikleri, hem de küresel belirsizliğe derin bir bakış sundukları Cannes ve Toronto Film Festivalleri’nde gösterilen filmleri “Gelecek / Futura” 21:45’te Türkiye’de ilk kez Yıldızların Altında 2 açık hava sinemasında gösterilecek.
Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda yer alan 3 film; Ümran Safter’in yönettiği, Ahmet ve Nesuhi Ertegün’ün 1930’lıu yıllarda Amerika’ya geldikleri ilk yıllarda müziğin yardımıyla ırk ayrımcılığına karşı nasıl mücadele ettiklerini anlatan “Kapıyı Açık Bırak” 19.15’te, Mehmet Emre Battal’ın endüstriyel üretim ve hızlı tüketim dünyasında muhtaçlık ilişkisinin bağlamını yerelden, üreticinin dünyasından anlattığı “Muhtaç” ile Ersen Çıra’nın Anadolu genelinde Abdallar olarak anılan ve günümüzde Emirdağ bölgesinde yaşamlarını sürdüren Edelerin öyküsünü anlattığı “EDE” Bir Ayrılık, Bir Yoksulluk, Bir Ölüm” 21:45’te Yıldızların Altında 3 açık hava sinemasında ücretsiz izlenebilecek. Belgesel film gösterimleri sonrasında yönetmenlerin katılımıyla söyleşiler gerçekleşecek.
Altın Portakal Sinema Okulu kapsamında Sezen Kayhan moderatörlüğünde Azra Deniz Okyay ile “İlk Filmimi Nasıl Çektim?” başlığıyla film yapım aşamalarının konuşulduğu söyleşi, saat 14.00’da festival YouTube kanalında olacak.

Festivalde Yarın / 4 Ekim Pazartesi

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda Selman Nacar’ın yönettiği “İki Şafak Arasında” filminin söyleşisi saat11.00’da, Nazlı Elif Durlu’ nun “Zuhal” filminin söyleşisi saat 12.00’da film ekiplerinin katılımıyla AKM’nin yanında bulunan Balerin Cafe’de gerçekleşecek.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında yönetmen Cemil Ağacıkoğlu’nun yönettiği “Kafes” 19.15’te, Semih Kaplanoğlu’nun yeni filmi “Bağlılık Hasan” 21.45’te Yıldızların Altında 1 açık hava sinemasında izleyicilerle buluşacak. AKM Aspendos salonunda ise 19.30’da “Kafes”, 22.00’da “Bağlılık Hasan” filmlerinin gösterimi yapılacak.

Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda; Venedik Film Festivali’nde gösterilen “Tel Örgüdeki Delik / The Hole In The Fence” yönetmen Joaquin del Paso’nun katılımıyla 19.15’te gösterilecek. Joaquin del Paso gösterim sonrası izleyicilerin sorularını yanıtlayacak. Clara Roquet’in bu yıl Cannes Film Festivali’nde Belirli Bir Bakış bölümünde yarışan filmi “Libertad” 21:45’te Yıldızların Altında 2 açık hava sinemasında izleyici karşısına çıkacak.

Ulusal Belgesel Film Yarışması kapsamında ise Aslı Akdağ’ın yönettiği “Bekleyiş” 19.15’te, Ebru Şeremetli’ninyönettiği “An Kalır” 21:45’te Yıldızların Altında 3 açık hava sinemasında ücretsiz izlenebilecek. Belgesel film gösterimleri sonrasında yönetmenlerin katılımıyla söyleşiler gerçekleşecek.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in başkanlığını yaptığı 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin idari direktörlüğünü Cansel Tuncer, yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu üstlenirken, sanat yönetmenliğini Başak Emre, Antalya Film Forum’un yöneticiliğini ise Müge Özen ve Pınar Evrenosoğlu yürütüyor.

Etiketler:Antalya Altın Portakal Film Festivali Antalya Büyükşehir Belediyesi Muhittin Böcek
Previous post
Next post

Yorum yazın Cancel reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

En Son Eklenenler
Gündem Haberleri

Arzularkabaköy’ün Adı “Bahçeli” Olarak Değiştirildi

3 Temmuz 2025

Doğrudan Temin, Sadece 22/d; Pazarlık da Sadece 21/f Değildir: “Belediyelerde

2 Temmuz 2025

Belediye Haberleri

Samsun’da Özel Bireyler için Yaz Kampı Dönemi Başladı

1 Temmuz 2025
Yazılar

Belediye Şirketlerinin Rehabilitasyonu

30 Haziran 2025
Belediye Haberleri

Mudanya’da Can Dostlar için Sahiplendirme Şenliği

30 Haziran 2025
Belediye Haberleri

OBAK’tan Yüksek Performans

30 Haziran 2025
Belediye Haberleri

Kepezli Minik Hentbolcular Şampiyon Oldu

30 Haziran 2025
Belediye Haberleri

Silivri’de Yangın Tedbirleri Kapsamında Denetimler Sıkılaştırıldı

30 Haziran 2025
Belediye Haberleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi Güreşte de Zirvede

30 Haziran 2025
Belediye Haberleri

Büyükşehir’den Gölpazarı ve Osmaneli’deki Orman Yangınına Destek

29 Haziran 2025
Diğer Haberler

Antalya Büyükşehir Mobil Kuaför Tırı Köy Köy Dolaşıyor

8 Nisan 2025

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mobil Kuaför Tırı, yaşadığı yerde kuaför olmayan vatandaşlara kuaförlük hizmeti veriyor. Mobil Kuaför Tırı, köy köy dolayarak

Antalya Büyükşehir’den Kadınlara Üretim Desteği

23 Mart 2025

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek yerelden kalkınma projeleri kapsamında kooperatiflerine destek vererek iş hayatlarında daha aktif rol almalarına katkı

Antalya Büyükşehir Üreten Kadınlar Çalıştayı Düzenledi

14 Mart 2025

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde ‘Üreten Kadınlar Çalıştayı’ düzenlendi. Çalıştay kapsamında kadınların daha fazla istihdama katılabilmesi, kadın emeğinin görünür olması

Belediye Haber Belediye Haber

Harbiye Mah. Çetin Emeç Bulvarı Hürriyet CaddesiÇankaya / ANKARA

03124738428

03124738429

[email protected]

Haber Gönder

Gündem

Yerel Yönetim
Genel Gündem
Ekonomi
Diğer

Belediyecilik Köşesi

Vatandaş Rehberi
Biliyor Musunuz?

Yaşam

Doğa
Kültür Sanat
Tarih
Turizm

Belediye Haberleri

Alt Yapı - Çevre
Kültür - Sanat
Kadın - Aile
Gençlik - Spor
Sosyal - Ekonomik
Diğer Faaliyetler

Belediye İlanları

İhale
Hibe
Sınav

Yerelin Sesi

Röportajlar
Yazılar

Hızlı Erişim

Hakkımızda
Künye
İletişim
Haber Gönder
Gizlilik Politikası

YAZARLAR

Belediyeleri ilgilendiren güncel haberler ile belediyelerimizin yürüttükleri çalışmalara yönelik haberlerin tek adresi. Belediye Haber platformunda; belediyehaber.net haber içerikleri kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz. Aykırı işlem yapan kişi/kişiler için yasal başvuru hakkı saklı tutulmaktadır. BelediyeHaber’i tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

  • Akdeniz Bölgesi
  • Doğu Anadolu Bölgesi
  • Ege Bölgesi
  • Güneydoğu Anadolu Bölgesi
  • İç Anadolu Bölgesi
  • Karadeniz Bölgesi
  • Marmara Bölgesi
  • Büyükşehir Belediyeleri
  • Büyükşehir İlçe Belediyeleri
  • İl Belediyeleri
  • İlçe Belediyeleri
  • Belde Belediyeleri
Belediye Haber 2025. Tüm hakları saklıdır.