Belediye Haber Belediye Haber
Belediye Haber Belediye Haber
  • Gündem Haberleri
    Yerel Yönetim Genel Gündem Ekonomi Diğer

    Arzularkabaköy’ün Adı “Bahçeli” Olarak Değiştirildi

    TBB Yenilenebilir Enerji Komisyonu Bir Araya Geldi

    İndere’de Çifte Bayram

    TBB Yenilenebilir Enerji Komisyonu Bir Araya Geldi

    Karalar’dan Ortak Akıl ve Dayanışma Vurgusu

    Yıllardır Tapu Bekleyen Vatandaşlarımıza Tapularını Kazandıracağız

    Değer Bilgi Merkezi ile Türkiye Adil ve Erişilebilir Taşınmaz Değerleme Sistemine Kavuşacak

    Emlak Vergisine Esas 2025 Yılı İnşaat Maliyet Bedelleri Belirlendi

    AFAD ve Kızılay’a Yapılan Bağışlara Vergi İndirimi Uygulanacak

    Havayı Kirleten 53 Tesise 38 Milyon TL Ceza Kesildi

    Yıllardır Tapu Bekleyen Vatandaşlarımıza Tapularını Kazandıracağız

    Kevgirle Su Taşınmaz: Kamuda Etik ve Mali Disiplin Nereye Gidiyor?

  • Belediye Haberleri
    Altyapı - Çevre Kültür - Sanat Kadın - Aile Gençlik - Spor Sosyal - Ekonomik Diğer Faaliyetler

    Büyükşehir İklim Değişikliğine Karşı Kurakçıl Peyzaj Alanlarını Genişletiyor

    Doğayla İç İçe Huzur Dolu Bir Karatay

    Yakaköy Yangınına Hızlı Müdahale

    İzmir Şehir Tiyatroları’ndan Onkoloji Servisindeki Miniklere Anlamlı Proje

    Büyükçekmece’de “Bir Fırça, Bin Duygu” Sergisi, Sanatseverlerle Buluştu

    Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun Ormanda Şenlik Oyunu

    Kepez’den Hanımlara Özel Pilates Eğitimi

    Konak’ta Anneler Destekleniyor, Çocuklar Güvenle Büyüyor

    Çiğli’li Kursiyerler Sertifikalarını Aldı

    Kepezli Minik Hentbolcular Şampiyon Oldu

    İzmir Büyükşehir Belediyesi Güreşte de Zirvede

    Festival Voleybol Heyecanı Fuar İzmir’de Sürüyor

    Sakarya’da İşaret Dili Kursu Tamamlandı

    Gar Meydanı’ndaki Minibüs ve Dolmuşların Yeni Yeri Belli Oldu

    Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden Bayramda Kesintisiz Sağlık Hizmeti

    Samsun’da Özel Bireyler için Yaz Kampı Dönemi Başladı

    Mudanya’da Can Dostlar için Sahiplendirme Şenliği

    OBAK’tan Yüksek Performans

  • Belediyecilik Köşesi
    Vatandaş Rehberi Biliyor Musunuz

    Belediyelerde Kimler Çevre Görevlisi Olabilir?

    Nikah (Evlendirme) İşlemleri

    Cenaze, Defin ve Mezarlık İşleri

    Tarla, Bahçe ve Kargir Evlere İşyeri Ruhsatı Verilebilir mi?

    Emlak ve Çevre Temizlik Vergilerinde İlk Taksit Dönemi Bitiyor

    Belediyelerin Sosyal Yardımları İçin Elektronik Başvuru Sistemi

  • Yerelin Sesi
    Ropörtajlar Yazılar

    Röportajlarla Farkındalık Yaratacağız

    Belediyeleriyle Güçlü TÜRKİYE!

    Şirket İşçileri Belediye Kadrolarına Geçerse Ne Değişir?

    Maktu Mesailer ve Harcırahın Değer Kaybı

    Üniversiteli İşçilerin Statü Değişikliği Beklentisi Sürüyor

  • Belediye İlanları
    İhale Sınav Hibe

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi: Katlı Otopark Yapımı yapım işi

    Adana Büyükşehir Belediyesi: Semt Merkezi İnşaatı Yapım İşi

    Sakarya Büyükşehir Belediyesi: Personel Binası ve Hangar Binası Yapım İşi 

    Kadınhanı Belediye Başkanlığı: İlk Defa Atanmak Üzere Memur Alım İlanı

    İnegöl Belediyesi: 30 Personel Alımı Yapıyor

    İnegöl Belediyesi: 28 Personel Alımı Yapıyor

    2022 K-City Network Programı Başvuru Çağrısı

    Şehir Eşleştirme-II Yeşil Bir Gelecek için Eşleştirme Hibe Programı AB Yerel Yönetimleri Listesi

    Avrupa Yerel Demokrasi Haftası 2022 Yılı Başvuruları Açıldı

  • Yaşam
    Doğa Kültür Sanat Tarih Turizm

    Türkiye’nin En Güzel 5 Gölü

    Efsanelere Konu Olan Bir Doğa Harikası: Kaz Dağları

    Türkiye’nin En Görkemli Kayaları: Peribacaları

    İstanbul’un En Eski 10 Pasajı

    İstanbul’a Farklı Bir Bakış Yeri: “Pierre Loti”

    Osmanlı Tarihini Takip Edebilme İmkânı Sunan Sanat: Minyatür Sanatı

    Cumhuriyetin 100. Yılına Özel Anıtkabir’in Tarihçesi

    İnşasında 7 Bin Kölenin Çalıştığı Yapı: Yerebatan Sarnıcı

    İstanbul’un En Eski 10 Pasajı

    Coğrafı Konumu ile Önemli Olan Liman Kenti: Phaselis Antik Kenti

    Yılandan Kaçamayan Kralın Kızı Efsanesi: Mersin Kızkalesi

    Ticaret ve Liman Kenti: Side Antik Kenti

  • Yazarlar
 
Arzularkabaköy’ün Adı “Bahçeli” Olarak Değiştirildi 3 Temmuz 2025
Sigara Filtresi Üretimi ve Ticaretine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik 3 Temmuz 2025
Teknoloji ve Yenilik Odaklı Girişimlerin Belirlenmesi ve Belgelendirilmesine Dair Yönetmelik 3 Temmuz 2025
Demiryolu Uygunluk Değerlendirme Kuruluşları Yönetmeliği 2 Temmuz 2025
Doğrudan Temin, Sadece 22/d; Pazarlık da Sadece 21/f Değildir: “Belediyelerde Doğru Alım Yöntemini Seçmenin Önemi” 2 Temmuz 2025
Next
Prev
Belediye Haberleri Kültür - Sanat Marmara Bölgesi Büyükşehir İlçe Belediyeleri

İstanbul Film Festivali Kadıköy Sinematek’te

Kültür tarihimizin köşe taşlarından biri olan ve Türk Sinematek Derneği’nin kurucu ve yöneticisi Onat Kutlar “Sinema bir şenliktir” diyordu.

9 Nisan 2022 0 Yorum
 İstanbul Film Festivali Kadıköy Sinematek’te
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • WhatsApp

Kadıköy Belediyesi tüm sinemaseverleri yeni bir şenlikte buluşmaya Sinematek/Sinema Evi’ne davet ediyor. 41. Uluslararası İstanbul Film Festivalini’ne de ev sahipliği yapacak olan Sinematek’te 19 Nisan’a kadar gösterimler sürecek.

Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi, 41. Uluslararası İstanbul Film Festivalini’ne ev sahipliği yapıyor. 19 Nisan’a kadar boyunca sinemaseverleri ağırlayacak olan Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi’nde önemli programlar yer alacak. 

İSTANBUL FİLM FESTİVALİ KADIKÖY SİNEMATEK’TE 

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen, Türkiye’nin en büyük uluslararası sinema etkinliği İstanbul Film Festivali, bu yıl 41. kez sinemaseverlerle buluşuyor. Festival filmlerinin gösterileceği sinema salonundan biri de Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi. 

Festival boyunca sinemaseverleri ağırlayacak olan Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi’nde başta Sergio Leone toplu gösterimi olmak üzere, Cinemania ve Dünya Festivallerinden gibi önemli programlar yer alacak.

ERDİNE: DÖNGÜ TAMAMLANIYOR

Sinematek/Sinema Evi Film Program Koordinatörü Senem Erdine, “İstanbul Film Festivali ülkemizin en önemli kültür etkinliklerinden biri olmasının yanı sıra Onat Kutlar’ın kurduğu Sinematek’in de başlangıcı. Ayrıca İstanbul Film Festivali’nin kurucuları arasında yine Onat Kutlar var. 41. İstanbul Film Festivali filmleri bu yıl Kadıköy Belediyesi girişimleriyle yeniden açılan Sinematek’te, Onat Kutlar’ın ismini taşıyan sinema salonumuzda izlenebilecek. Bizim için festivalin Onat Kutlar Sinema Salonu’na geri dönmüş olması bir döngünün tamamlanması anlamına geliyor. Bu yüzden ayrıca gururlu ve heyecanlıyız” dedi.

Sinematek/Sinema Evi hakkında bilgi veren Erdine, “İlk Sinematek, ülkemizde  1965 yılında Türk Sinematek Derneği olarak kurulmuştu. Faaliyette bulunduğu dönemde film kültürünün gelişmesinde çok önemli katkıları olmuş bir kurumdu. 1980 askeri darbeyle diğer derneklerle birlikte kapatıldı. Kadıköy Belediyesi’nin girişimi ile yeniden çağa uygun bir şekilde, bu çağın ihtiyacını karşılamak üzere, modern bir Sinematek olarak hayata geçirildi. Üç senedir hazırlığı süren bir projeydi bu. Yeni bir bina inşa edildi bunun için. Gösterim koşulları çok iyi olan bir salon yapıldı. İçinde 162 kişilik bir sinema salonu, bir film kütüphanesi var. Bu bina geçtiğimiz yıl kasım ayında faaliyete geçti ve gösterimlere başladık” diye konuştu.

“AMACIMIZ FİLM KÜLTÜRÜNE KATKIDA BULUNMAK”

 “Sinematek’te dünyadaki bütün sinemateklerin amacıyla misyonuyla ortak bir misyonu var” diyen Senem Erdine, “Film kültürünün gelişmesine katkıda bulunmak. O nedenle sinemayı sanat olarak görüyor, sanatsal değer taşıyan ve tarihsel değer taşıyan filmleri seyirciyle buluşturuyor” ifadelerini kullandı. 

Erdine sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sinematek sadece eski film gösteren bir kurum olmak zorunda da değil. Günümüz sinemasının iyi örneklerini de seyirci ile buluşturmayı hedefliyoruz. Özellikle de sinemalarda seyircinin izleme olanağı bulunmayan belgeseller ve kısa film örneklerini de burada seyirciler buluşturmaya çalıştırıyoruz.”

HER GÜN 5 GÖSTERİM

41. Uluslararası İstanbul Film Festivalini’ne 19 Nisan’a kadar ev sahipliği yapacaklarını açıklayan Erdine, “İstanbul Film Festivali’nin mekanlarından birisiyiz bu sene. Bundan çok heyecan duyuyoruz. İstanbul Film Festivali’nin gösterim yapacağı sürede kendi programımıza ara vereceğiz. 19 Nisan’a kadar İstanbul Film Festivali burada olacak, ondan sonra kendi programımız devam edecek. Film Festivali süresince günde beş gösterim olacak” dedi.

DÖRT EMEK YILINDA DÖRT ÖDÜL

38. Uluslararası İstanbul Film Festivali, sinemaya gönül ve emek verenlere sunduğu Sinema Emek Ödülünü 2019’da Türk Sinematek Derneği’ndeki çalışmalarından bugüne film kültürünün gelişmesi ve kolektif sinema belleğinin oluşması için emek vermeye devam eden, Kadıköy Sinematek/Sinema Evi projesinin tasarımcısı ve yöneticisi Jak Şalom’a verdi.

2020’de Sinematek/Sinema Evi mimarî projesiyle, Tarihi Kentler Birliği’nin “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nda ve Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği Altın Karınca Ödülleri’nde Mimari ve Kentsel Tasarım kategorisinde iki ödüle layık görüldü.  

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Emek Ödül’ü bu yıl Sinematek/Sinema Evi çalışanlarına verildi. Senem Erdine ödül hakkında, “SİYAD sinema alanında Türkiye’nin en köklü kurumlarından bir tanesi. Kurucular arasında yine Onat Kutlar var. Bizi takdir etmeleri, buradaki Sinematek’deki çalışmalarımızı takdir etmeleri, bize umut ve devam etmek için cesaret verdi” ifadelerini kullandı.

SİNEMATEK NEDİR?

Sinematekler sinema mirasını korumak ve film kültürünü yaymak amacıyla faaliyet gösteren kurumlardır. Bu amaçlar doğrultusunda arşiv çalışması yapar, sanatsal ve tarihî değer taşıyan filmleri seyirciyle buluşturan gösterim programları sunar ve seyircinin sinema sanatıyla daha bilinçli, derin ve güçlü bir bağ kurmasını sağlayan söyleşi, seminer, panel, konferans, sergi ve benzeri etkinlikler düzenler. Sinematekler bugün sinema mirasına sahip çıkan ülkelerin önde gelen kültür kurumları arasında yer almaktadır.

TÜRKİYE’DE SİNEMATEK

Fransız Sinemateki’nin 60’lı yıllardaki seyircileri arasında Türkiye’den Onat Kutlar, Hüseyin Baş ve Şakir Eczacıbaşı da vardır. Türkiye’de böyle bir kurumu hayata geçirmenin hayalini kuran bu ekibe Sabahattin Eyüboğlu, Cevat Çapan, Nijat Özön ve Muhsin Ertuğrul gibi isimlerin katılmasıyla 25 Ağustos 1965’te Türk Sinematek Derneği kurulur. Önce Şişli’de, daha sonra Taksim’de gösterimler düzenleyen Sinematek, salt ticari kaygılarla işletilen sinema salonlarında gösterilenlerden farklı, tarihî ve sanatsal değer taşıyan filmler izlemek isteyen sinemaseverlerin buluşma noktası haline gelmekle kalmaz, çıkardığı Yeni Sinema dergisi ile sinema okuryazarlığının gelişmesinde önemli bir rol oynar. Türk Sinematek Derneği, 12 Eylül Darbesi’nde diğer tüm derneklerle birlikte kapatılır.

İLETİŞİM

Köşk binasından girişi yapılan Sinematek/Sinema Evi Kütüphanesi, Arşiv, İzleme ve Okuma Alanı, pazartesi günleri hariç her gün 10.00–18.00 arasında açıktır. Cam Bina’dan girişi yapılan Sinema Salonu, Sergi Salonu, Etkinlik Salonu ve Sinema Evi Toplantı Alanı ise pazartesi günleri hariç her gün 10:00 ile en son film seansının bitişine kadar açıktır. Detaylı bilgi ve randevu için [email protected] adresindeniletişime geçilebilir.

Etiketler:Kadıköy Belediyesi Şerdil Dara Odabaşı İstanbul Film Festivali
Previous post
Next post

Yorum yazın Cancel reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

En Son Eklenenler
Gündem Haberleri

Arzularkabaköy’ün Adı “Bahçeli” Olarak Değiştirildi

3 Temmuz 2025

Sigara Filtresi Üretimi ve Ticaretine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında

3 Temmuz 2025

Teknoloji ve Yenilik Odaklı Girişimlerin Belirlenmesi ve Belgelendirilmesine Dair Yönetmelik

3 Temmuz 2025

Demiryolu Uygunluk Değerlendirme Kuruluşları Yönetmeliği

2 Temmuz 2025

Doğrudan Temin, Sadece 22/d; Pazarlık da Sadece 21/f Değildir: “Belediyelerde

2 Temmuz 2025

Belediye Haberleri

Samsun’da Özel Bireyler için Yaz Kampı Dönemi Başladı

1 Temmuz 2025

İthalatta Kota ve Tarife Kontenjanı İdaresine İlişkin Tebliğ (No: 2025/6)

1 Temmuz 2025

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Ana Statüsü

1 Temmuz 2025

Türkiye Kick Boks Federasyonu Ana Statüsü

1 Temmuz 2025

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Ana Statüsü

1 Temmuz 2025

Diğer Haberler

Kadıköy Belediyesi Çevre Festivali Başlıyor

30 Mayıs 2025

Türkiye’nin en kapsamlı ve en büyük çevre festivali olan 9. Kadıköy Belediyesi Çevre Festivali, “1,5°C Kritik Eşik, İklim Felaketleri” temasıyla

Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi Yenilendi

3 Mayıs 2025

Sahipsiz hayvanlara barınma, bakım ve tedavi hizmeti sunan Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi, yenilenerek kapasitesi artırıldı.

Kadıköy Belediyesi’nde 23 Nisan Şenliği

21 Nisan 2025

Kadıköy Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı dört farklı parkta düzenleyeceği rengârenk

Belediye Haber Belediye Haber

Harbiye Mah. Çetin Emeç Bulvarı Hürriyet CaddesiÇankaya / ANKARA

03124738428

03124738429

[email protected]

Haber Gönder

Gündem

Yerel Yönetim
Genel Gündem
Ekonomi
Diğer

Belediyecilik Köşesi

Vatandaş Rehberi
Biliyor Musunuz?

Yaşam

Doğa
Kültür Sanat
Tarih
Turizm

Belediye Haberleri

Alt Yapı - Çevre
Kültür - Sanat
Kadın - Aile
Gençlik - Spor
Sosyal - Ekonomik
Diğer Faaliyetler

Belediye İlanları

İhale
Hibe
Sınav

Yerelin Sesi

Röportajlar
Yazılar

Hızlı Erişim

Hakkımızda
Künye
İletişim
Haber Gönder
Gizlilik Politikası

YAZARLAR

Belediyeleri ilgilendiren güncel haberler ile belediyelerimizin yürüttükleri çalışmalara yönelik haberlerin tek adresi. Belediye Haber platformunda; belediyehaber.net haber içerikleri kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz. Aykırı işlem yapan kişi/kişiler için yasal başvuru hakkı saklı tutulmaktadır. BelediyeHaber’i tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

  • Akdeniz Bölgesi
  • Doğu Anadolu Bölgesi
  • Ege Bölgesi
  • Güneydoğu Anadolu Bölgesi
  • İç Anadolu Bölgesi
  • Karadeniz Bölgesi
  • Marmara Bölgesi
  • Büyükşehir Belediyeleri
  • Büyükşehir İlçe Belediyeleri
  • İl Belediyeleri
  • İlçe Belediyeleri
  • Belde Belediyeleri
Belediye Haber 2025. Tüm hakları saklıdır.