Sakarya’da Eko-Turizm Rotasında Girişimcilik Eğitimleri Başladı
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp‘Karadeniz’de Pedal Çevirelim’ projesi kapsamında girişimcilik eğitimleri başladı. Programda konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Bazı çalışmalarımızı pandemi dolayısıyla ertelemek zorunda kalmıştık. O çalışmalardan biri de Eko-Turizm Rotasında Girişimcilik Eğitimleriydi. Hamdolsun bugün itibariyle başladık. 100 girişimci adayına, 75 işletme sahibine ve çalışanına eğitimler sunacağız. Yeni normalde eko-turizm çalışmalarımız ile şehrimize değer katacağız” dedi. […]‘Karadeniz’de Pedal Çevirelim’ projesi kapsamında girişimcilik eğitimleri başladı. Programda konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Bazı çalışmalarımızı pandemi dolayısıyla ertelemek zorunda kalmıştık. O çalışmalardan biri de Eko-Turizm Rotasında Girişimcilik Eğitimleriydi. Hamdolsun bugün itibariyle başladık. 100 girişimci adayına, 75 işletme sahibine ve çalışanına eğitimler sunacağız. Yeni normalde eko-turizm çalışmalarımız ile şehrimize değer katacağız” dedi.
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Karadeniz Sınır Ötesi İş Birliği programına sunulan ve Avrupa Birliği’nden destek almaya hak kazanan ‘Karadeniz’de Pedal Çevirelim’ projesi kapsamında gerçekleştirilen girişimcilik eğitimlerinde konuştu. Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde; SUBÜ, Romanya, Bulgaristan, Ukrayna ve Gürcistan ortaklığıyla yürütülen Karadeniz’de Pedal Çevirelim Projesi’nde başlayan eğitimlerin sonunda turizm sektöründeki girişimlerin sayısının artması ve sektörde var olan işletmelerin idari kapasitelerinin yükseltilmesi hedefleniyor.
Yeni normalle eko-turizm adımları başladı
Programda eğitime katılan vatandaşlarla buluşan Başkan Ekrem Yüce, yeni normal ile birlikte çalışmalara başladıklarını dile getirerek, “Salgın süreci hepimizi çok yordu. Ciddi fedakârlıklarda bulunduk. İşlerimiz aksadı, sosyal hayatımız durma noktasına geldi. Hamdolsun o dönemler geride kaldı. İnşallah aşılama ve tedbirlerle bu salgından kurtulacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak hemşerilerimizin hayatını kolaylaştırmak adına pek çok projeyi hayata geçiriyor, farklı alanlara yayılan yüzlerce faaliyet yürütüyoruz. Maalesef ki birlikte yapacağımız bazı projelerimizi pandemi dolayısıyla ertelemek zorunda kalmıştık. Ertelediğimiz o projelerden biri de Eko-Turizm Rotasında Girişimcilik Eğitimleriydi. Hamdolsun Allah’a bu projemize bugün itibariyle sizlerle birlikte başlıyoruz” dedi. Girişimcilik ile girişkenlik kavramlarının farklı olduğuna değinen Başkan Yüce, değişimi, yeniden yapılanmayı, ufuk ve vizyonu girişimcilik olarak tanımlayarak, projenin en önemli paydaşlarından olan katılımcıları tebrik etti.
Geniş eğitim başlıkları ve destekler
100 girişimci adayına, 75 işletme sahibine ve çalışanına eğitimler sunulacağını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Eğitimlerimiz, sürdürülebilir turizm, Turizm-ekoloji ilişkisi, pedal dostu işletme, bisiklet turizmi destinasyonu, Eko-turizmin tanımı, amaç ve ilkeleri, faaliyetlerinin içeriği, yöresel ürünler geliştirme, satış ve pazarlama, kooperatifçilik, tarım teşvikleri, küçük işletme girişimciliği gibi başlıklar olacak. Dünyada ve Türkiye’de eko-turizmin iyi uygulama ve örneklerini inceleyecek, pedal dostu işletme kriterleri, destinasyonda yer alma stratejileri, Karadeniz havzasındaki turizm ağı ile iş birliği stratejileri ve bölgede gerçekleştirilebilecek aktiviteler katılımcılarla paylaşılacak. Eko-turizmde ve pedal dostu işletme turizminde markalaşma, hibe ve fona ulaşma, iş geliştirme hizmetleri, E-ticaret alt yapıları, pandemi sonrası ticaret stratejileri ve iletişim konuları ise diğer başlıklarımız olacak. Ayrıca iş kuracak 10 yeni girişimcimize ve 5 ticari işletmeye ileri mentorluk destekleri vereceğiz. Girişimcilik Eğitim Programımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.