Ahmetli’de Çanakkale Zaferi’nin 108. Yılı Kutlamaları Başladı
Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan, 18 Mart Çanakkale Zaferinin 108. Yılı ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen törene katıldı.
Ahmetli Anadolu Lisesi Konferans Salonun’da düzenlenen ve Çancılar İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan program izleyiciler tarafından dakikalarca alkışlandı.
18 Mart Çanakkale Zaferinin 108. Yılı ve Şehitleri Anma Günü Ahmetli’de düzenlenen tören ile kutlandı. Ahmetli Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen törene Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Çelik, İlçe Emniyet Amiri Ahmet Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cendel Akçay, siyasi parti ilçe başkanları, daire müdürleri, sivil toplum örgütleri, Şehit ve Gazi aileleri katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunması ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından Ahmetlili Şehitlerin kısa biyografisi okundu. ‘Çanakkale Destanı’ ve ‘Çanakkale Şehitlerine’ adlı şiirlerin okunmasının ardından
Çancılar İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından sahnelenen Gölge Oyunu büyük beğeni toplayarak dakikalarca alkışlandı. Tören sonunda Belediye Başkanı Ahmet Alhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cendel Akçay ve protokol üyeleri törenin hazırlanmasında emeği geçenlere öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti. Anma programı 18 Mart Cumartesi günü saat 11.00’da Atatürk Anıtına Çelenk Sunumu ve Şehitlik ziyareti ile sona erecek.