Belediye Haber Belediye Haber
Belediye Haber Belediye Haber
  • Gündem Haberleri
    Yerel Yönetim Genel Gündem Ekonomi Diğer

    TBB Yenilenebilir Enerji Komisyonu Bir Araya Geldi

    İndere’de Çifte Bayram

    Karalar’dan Ortak Akıl ve Dayanışma Vurgusu

    TBB Yenilenebilir Enerji Komisyonu Bir Araya Geldi

    Karalar’dan Ortak Akıl ve Dayanışma Vurgusu

    Yıllardır Tapu Bekleyen Vatandaşlarımıza Tapularını Kazandıracağız

    Değer Bilgi Merkezi ile Türkiye Adil ve Erişilebilir Taşınmaz Değerleme Sistemine Kavuşacak

    Emlak Vergisine Esas 2025 Yılı İnşaat Maliyet Bedelleri Belirlendi

    AFAD ve Kızılay’a Yapılan Bağışlara Vergi İndirimi Uygulanacak

    Yıllardır Tapu Bekleyen Vatandaşlarımıza Tapularını Kazandıracağız

    Kevgirle Su Taşınmaz: Kamuda Etik ve Mali Disiplin Nereye Gidiyor?

    Meteoroloji 2022’nin “En”lerini Açıkladı

  • Belediye Haberleri
    Altyapı - Çevre Kültür - Sanat Kadın - Aile Gençlik - Spor Sosyal - Ekonomik Diğer Faaliyetler

    Çiğli’de Çocuklara Geri Dönüşüm Bilinci Oyunla Aşılandı

    Burdur Belediyesi’nden Bayramda 7/24 Temizlik Mesaisi

    İzmir’in En Büyük Arıtma Tesislerinden Biri Olacak

    Atakum Belediyesi’nden Bayram Şekeri İkramı

    Silivri’de Bayramlar Paylaştıkça Güzel

    Bedesten’de Türk Halk Müziği Rüzgarı Esecek

    Annelere Kolaylık, Çocuklara Oyun

    Çiğli’de Yıl Sonu Sergisi Kapılarını Açtı

    Kadın Girişimciler Aliağa’da Sanatta İlklere İmza Atıyor

    Tarsus’ta Dünya Bisiklet Günü Kutlandı

    Sancar Maruflu Bilim Merkezi’nden Çifte Etkinlik

    Nil Şahin’den Türkiye Şampiyonası’nda Büyük Başarı

    Bornova’da Kepler “Hayat Boyu Öğrenme” için Havaya Atıldı

    Büyükşehir Sosyal Tesisleriyle Yine Bayram Buluşmalarının İlk Adresi Olacak

    Giresun Belediyesi  Ücretsiz Kurban Kesim Hizmeti Verecek

    Esenyurt Belediyesi’nden Bayramda Anlamlı Ziyaret

    Büyükşehir’in Yol Yatırımları Hız Kesmiyor

    Mamak’ta Bayram Hazırlıkları Tamamlandı

  • Belediyecilik Köşesi
    Vatandaş Rehberi Biliyor Musunuz

    Belediyelerde Kimler Çevre Görevlisi Olabilir?

    Nikah (Evlendirme) İşlemleri

    Cenaze, Defin ve Mezarlık İşleri

    Tarla, Bahçe ve Kargir Evlere İşyeri Ruhsatı Verilebilir mi?

    Emlak ve Çevre Temizlik Vergilerinde İlk Taksit Dönemi Bitiyor

    Belediyelerin Sosyal Yardımları İçin Elektronik Başvuru Sistemi

  • Yerelin Sesi
    Ropörtajlar Yazılar

    Röportajlarla Farkındalık Yaratacağız

    Belediyeleriyle Güçlü TÜRKİYE!

    Şirket İşçileri Belediye Kadrolarına Geçerse Ne Değişir?

    Maktu Mesailer ve Harcırahın Değer Kaybı

    Üniversiteli İşçilerin Statü Değişikliği Beklentisi Sürüyor

  • Belediye İlanları
    İhale Sınav Hibe

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi: Katlı Otopark Yapımı yapım işi

    Adana Büyükşehir Belediyesi: Semt Merkezi İnşaatı Yapım İşi

    Sakarya Büyükşehir Belediyesi: Personel Binası ve Hangar Binası Yapım İşi 

    Kadınhanı Belediye Başkanlığı: İlk Defa Atanmak Üzere Memur Alım İlanı

    İnegöl Belediyesi: 30 Personel Alımı Yapıyor

    İnegöl Belediyesi: 28 Personel Alımı Yapıyor

    2022 K-City Network Programı Başvuru Çağrısı

    Şehir Eşleştirme-II Yeşil Bir Gelecek için Eşleştirme Hibe Programı AB Yerel Yönetimleri Listesi

    Avrupa Yerel Demokrasi Haftası 2022 Yılı Başvuruları Açıldı

  • Yaşam
    Doğa Kültür Sanat Tarih Turizm

    Türkiye’nin En Güzel 5 Gölü

    Efsanelere Konu Olan Bir Doğa Harikası: Kaz Dağları

    Türkiye’nin En Görkemli Kayaları: Peribacaları

    İstanbul’un En Eski 10 Pasajı

    İstanbul’a Farklı Bir Bakış Yeri: “Pierre Loti”

    Osmanlı Tarihini Takip Edebilme İmkânı Sunan Sanat: Minyatür Sanatı

    Cumhuriyetin 100. Yılına Özel Anıtkabir’in Tarihçesi

    İnşasında 7 Bin Kölenin Çalıştığı Yapı: Yerebatan Sarnıcı

    İstanbul’un En Eski 10 Pasajı

    Coğrafı Konumu ile Önemli Olan Liman Kenti: Phaselis Antik Kenti

    Yılandan Kaçamayan Kralın Kızı Efsanesi: Mersin Kızkalesi

    Ticaret ve Liman Kenti: Side Antik Kenti

  • Yazarlar
 
Bornova’da Kepler “Hayat Boyu Öğrenme” için Havaya Atıldı 7 Haziran 2025
Çiğli’de Çocuklara Geri Dönüşüm Bilinci Oyunla Aşılandı 7 Haziran 2025
Esenyurt Belediyesi’nden Bayramda Anlamlı Ziyaret 7 Haziran 2025
Büyükşehir’in Yol Yatırımları Hız Kesmiyor 7 Haziran 2025
Burdur Belediyesi’nden Bayramda 7/24 Temizlik Mesaisi 7 Haziran 2025
Next
Prev
Belediye Haberleri Kadın - Aile Marmara Bölgesi Büyükşehir İlçe Belediyeleri

Beylikdüzü’nde “Kadına Yönelik Şiddete Hayır” Paneli Düzenlendi

Beylikdüzü Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında hafta boyunca seminerden eğitime kadar pek çok etkinlik düzenledi.

26 Kasım 2022 0 Yorum
 Beylikdüzü’nde “Kadına Yönelik Şiddete Hayır” Paneli Düzenlendi
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • WhatsApp

“Güçlenen Kadınlar” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikler, hikâyeleriyle ilham veren kadınları da bir araya getirdi. Etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen panelde ise kadına yönelik şiddetle mücadelede yapılması gerekenler anlatıldı. Şiddete uğradığı için hayatını kaybeden kadınlar için yapılan saygı duruşuyla başlayan panelde konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Kadına yönelik her türlü şiddetin karşısındayız. Kadınlara önem veren bir yerel yönetim anlayışını benimsiyoruz. Çalışmalarımızda da bu yüzden hep Beylikdüzü Aklı ile güçlü kadınlar diyoruz. Onları her zaman desteklemeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Beylikdüzü Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında hafta boyunca süren etkinlikler düzenledi. Etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen Güçlü ve Mutlu Kadınlar paneline Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve Zehra Çalık’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katılım sağladı. Şiddete uğradığı için hayatını kaybeden kadınlar için yapılan saygı duruşuyla başlayan panelin moderatörlüğünü Ceyda Düvenci üstlendi. Doç. Dr. Şahide Güliz Kolburan, Avukat Handan Bakbak ve Dr. Öğretim Üyesi Engin Eker’in konuşmacı olarak yer aldığı etkinlikte kadına yönelik şiddetle mücadelenin hukuki ve psikolojik yönleri ele alındı.

“Şiddet Normalmiş Gibi Davranamayız”

Kadına yönelik şiddete karşı farkındalığı oluşturmak için çalışmalarına devam edeceklerini söyleyen Düvenci, “Bugün kadına yönelik şiddete karşı mücadele etmek için dünya çapında bu tür etkinlikler ve farkındalığı yükseltici haberler yapılıyor. Biz ise tam tersi bir yerden bu farkındalığı güçlendirmeye çalışıyoruz. Yaşadığınız şiddete maruz kalmak zorunda değilsiniz. ‘Bir çıkış kapısı var’ diyoruz. Şiddet normalmiş gibi davranamayız. Kadın artık bazı durumlarda kendini düşünmeyi bıraktı. Biz bugün diyoruz ki ‘Sen kendini ötelemiş olabilirsin ama dünyada senden çok sevdiğin çocuğun için, ona örnek olmak için şiddete ‘hayır’ diyen bir ebeveyn ol’. Şiddetin bu kadar normal olması da ayrı bir gerçek ama şiddeti görerek büyüyen çocuk şiddeti normal sanıyor ya da sevgi biçimi zannediyor.” diye konuştu.

“Böyle Zamanlarda Daha Çok Konuşmamız Lazım”

Şiddete uğrayan kadınlarla dayanışma içinde olmanın önemine değinen Düvenci, “Özgürlüklerin kısıtlanması ve kıskanmak, sevgiye dâhil değildir. O alan senin hür alanındır. ‘Hayır’ diyebilirsin. Buna rağmen maddi ve manevi şiddet görüyorsan sevilmiyorsun demektir. Sevgi, acı vermemektir. Böyle özel günlerde bu kapılar açılıyor. Hepimizin kanayan yarası şiddete karşı dur demek için buradayız, birlikteyiz. Umarım bu sohbetin sonunda hayatımızda ya da çevremizdeki kadınların hayatını değiştirmiş oluruz.” ifadelerini kullandı.

“İyi Eğitilmiş Bir Evlat Yetiştirerek Bu Sorunun Çözüleceğine İnanıyorum”

Kadına yönelik şiddetle mücadelenin hukuksal boyutuna ve eğitimli kadınların da sık sık şiddete maruz kaldıklarını ancak seslerini çıkaramadıklarını dile getiren avukat Handan Bakbak, “İyi eğitilmiş bir evlat yetiştirerek bu sorunun çözüleceğine inanıyorum. Bizim her şeyden önce zihniyet açısından kadına öncelik vermemiz lazım. Çocuğu kadın yetiştiriyor. Bizim önceliğimiz de kadın ve çocuk olmalı. Kadın ekonomik hayata geçince hem yükü hem sorumluluğu çoğaldı. Şiddet her ne tür olursa olsun haklarımızın ihlalidir. Özgürlüklerimiz bu kadar güçlüyken hiç kimse bunları ihlal edemez ama ediliyor. Biz bu yüzden bugün buradayız. Şiddet bizim kaderimiz değil. Kararlı olacağız, vazgeçmeyip mücadele edeceğiz. Hukukun temelinde de bu var. Mücadele sırasında koruyucu tedbirlere başvurabilirsiniz.” diye konuştu.

“Bu İşte İradesi Olanlarla Çalışalım ki Yol Almaya Başlayalım”

Kadına yönelik şiddetle mücadelede mağdurların yanı sıra faillere de ulaşılması gerektiğine dikkat çeken Doç. Dr. Şahide Güliz Kolburan, “Şiddet mağdurlarıyla tabii çalışalım ama tüm çalışmalar mağdurlarla ilgili. Bu işte iradesi olanlarla da çalışalım ki yol almaya başlayalım, ilk adımları atalım. Ortaya çıkacak sentezle mücadele yolumuzu bulalım. Bunu bile yapamaz durumdayız. Çünkü bu işi yapan faillere ulaşamıyoruz. Ulaşsak da az sayıda çalışma var. En çok da çocuklar etkileniyor. Buna tanık olmak nesilden nesile aktarımı gerçekleştiriyor. Şiddet, öğrenilerek aktarılıyor. Dolayısıyla bizim faillerle çalışmak gibi bir zorunluluğumuz var” şeklinde konuştu.

 “Bir Araya Gelip Konuşmaya Devam Etmeliyiz”

Kadına yönelik şiddetle mücadelenin psikolojik boyutuna değinen Dr. Öğretim Üyesi Engin Eker ise “Zihniyetin değişmesini ve failin gösterilmesini istiyoruz. Ben aslında saldırganlık konusuna dikkat çekmek istiyorum. Doğanın kanunlarına mı tabiyiz kültürün kanunlarına mı tabiyiz bütün mesela bu yüzden çıkıyor. Bunun altında yatan sebepleri bulmak önemli. Sınırlarımızı bilmek zorundayız. Bir araya gelip konuşmaya devam etmeliyiz. Bu konuda da yerel yönetimlere çok iş düşüyor aslında. Beylikdüzü Belediyesi bu konuda iyi bir performans gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

“Öğrenmeye Devam Eden Bir Yerel Yönetici Olarak Sizi Hep Dinleyeceğim”

İzleyicilerin de katılımıyla interaktif şekilde gerçekleşen panelin ardından tüm katılımcılara teşekkür eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Muazzam bir sohbetti. Bu konuda bize kattıklarınız çok önemli. Kadına yönelik her türlü şiddetin karşısındayız. Kadınlara önem veren bir yerel yönetim anlayışını benimsiyoruz. Çalışmalarımızda da bu yüzden hep Beylikdüzü Aklı ile güçlü kadınlar diyoruz. Onları her zaman desteklemeye devam edeceğiz. Biz bütün akıllara açığız. O kadar çok öğrenmemiz gereken şey var ki. Sürekli öğrenmeye devam eden bir yerel yönetici olarak siz kadınları hep dinleyeceğim.” diye konuştu.

Kadınlar Hafta Boyunca Çeşitli Etkinliklerde Buluştu

“Güçlenen Kadınlar” sloganıyla hafta boyunca devam eden etkinliklerde ayrıca, hikâyelerini anlatmak ya da dinlemek isteyen tüm kadınları bir araya geldi. Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’ndeki ilk etkinlikte Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nden aldıkları hizmet ve desteklerle hayatları değişen kadınlar hikâyelerini paylaştı. Özgecan Aslan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda ise toplumsal cinsiyet normlarına uymayan meslekleri icra eden kadınlar bir araya geldi. Demir işçisi ve pompacı gibi meslek gruplarında çalışan kadınlar; mesleğe başlama ve karar verme aşamaları ile yaşadıkları zorluklara ilişkin paylaşımlarda bulundu. Etkinlikler kapsamında aynı zamanda Hakan Tekcandan’ın eğitmenliğinde kadınlara, aikido başta olmak üzere uygulamalı olarak öz savunma eğitimi verildi. Hafta içerisindeki bir diğer etkinlik olan “Güvenli İlişkiler” konulu seminer ise Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Cinsel Şiddet ile Mücadele Derneği iş birliğiyle düzenlenen seminerde Psikolog Nurgül Öz, flört şiddeti ve güvenli ilişkiler konularına değindi.

Etiketler:Beylikdüzü Belediyesi Mehmet Murat Çalık
Previous post
Next post

Yorum yazın Cancel reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

En Son Eklenenler
Belediye Haberleri

Bornova’da Kepler “Hayat Boyu Öğrenme” için Havaya Atıldı

7 Haziran 2025
Belediye Haberleri

Çiğli’de Çocuklara Geri Dönüşüm Bilinci Oyunla Aşılandı

7 Haziran 2025
Belediye Haberleri

Esenyurt Belediyesi’nden Bayramda Anlamlı Ziyaret

7 Haziran 2025
Belediye Haberleri

Büyükşehir’in Yol Yatırımları Hız Kesmiyor

7 Haziran 2025
Belediye Haberleri

Burdur Belediyesi’nden Bayramda 7/24 Temizlik Mesaisi

7 Haziran 2025
Belediye Haberleri

Annelere Kolaylık, Çocuklara Oyun

7 Haziran 2025
Belediye Haberleri

Atakum Belediyesi’nden Bayram Şekeri İkramı

6 Haziran 2025
Belediye Haberleri

Mamak’ta Bayram Hazırlıkları Tamamlandı

6 Haziran 2025
Belediye Haberleri

Büyükşehir’in Geleneği Bu Bayram da Bozulmadı

6 Haziran 2025
Belediye Haberleri

Silivri Belediyesi Yaz Sezonuna Hazırlıklarını Sürdürüyor

6 Haziran 2025
Diğer Haberler

İstanbullular Sağlıklı Yaşam için Beylikdüzü’nde Buluşacak

23 Mayıs 2025

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Beylikdüzü Belediyesi, obeziteye karşı toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla “Sağlıklı Yaşam ve Hareketlilik Festivali” düzenliyor. 24-25

Beylikdüzü’nde Gençlik Coşkusu

20 Mayıs 2025

Beylikdüzü halkı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı 4. Kırlangıç Gençlik Festivali ile kutladı. Beylikdüzü Belediyesi’nin geleneksel hale

Beylikdüzü Belediyesi Atıkların Dönüşüm Süreçlerini Yerinde İnceledi

10 Mayıs 2025

Beylikdüzü Belediyesi, Çevre Bilincini Artırmaya Yönelik Yürüttüğü Çalışmalar kapsamında İSTAÇ Kemerburgaz Atık Bertaraf ve Kompost Tesislerine bir gezi düzenledi. Teknik

Belediye Haber Belediye Haber

Harbiye Mah. Çetin Emeç Bulvarı Hürriyet CaddesiÇankaya / ANKARA

03124738428

03124738429

[email protected]

Haber Gönder

Gündem

Yerel Yönetim
Genel Gündem
Ekonomi
Diğer

Belediyecilik Köşesi

Vatandaş Rehberi
Biliyor Musunuz?

Yaşam

Doğa
Kültür Sanat
Tarih
Turizm

Belediye Haberleri

Alt Yapı - Çevre
Kültür - Sanat
Kadın - Aile
Gençlik - Spor
Sosyal - Ekonomik
Diğer Faaliyetler

Belediye İlanları

İhale
Hibe
Sınav

Yerelin Sesi

Röportajlar
Yazılar

Hızlı Erişim

Hakkımızda
Künye
İletişim
Haber Gönder
Gizlilik Politikası

YAZARLAR

Belediyeleri ilgilendiren güncel haberler ile belediyelerimizin yürüttükleri çalışmalara yönelik haberlerin tek adresi. Belediye Haber platformunda; belediyehaber.net haber içerikleri kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz. Aykırı işlem yapan kişi/kişiler için yasal başvuru hakkı saklı tutulmaktadır. BelediyeHaber’i tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

  • Akdeniz Bölgesi
  • Doğu Anadolu Bölgesi
  • Ege Bölgesi
  • Güneydoğu Anadolu Bölgesi
  • İç Anadolu Bölgesi
  • Karadeniz Bölgesi
  • Marmara Bölgesi
  • Büyükşehir Belediyeleri
  • Büyükşehir İlçe Belediyeleri
  • İl Belediyeleri
  • İlçe Belediyeleri
  • Belde Belediyeleri
Belediye Haber 2025. Tüm hakları saklıdır.