Belediye Haber Belediye Haber
Belediye Haber Belediye Haber
  • Gündem Haberleri
    Yerel Yönetim Genel Gündem Ekonomi Diğer

    TBB Yenilenebilir Enerji Komisyonu Bir Araya Geldi

    İndere’de Çifte Bayram

    Karalar’dan Ortak Akıl ve Dayanışma Vurgusu

    TBB Yenilenebilir Enerji Komisyonu Bir Araya Geldi

    Karalar’dan Ortak Akıl ve Dayanışma Vurgusu

    Yıllardır Tapu Bekleyen Vatandaşlarımıza Tapularını Kazandıracağız

    Değer Bilgi Merkezi ile Türkiye Adil ve Erişilebilir Taşınmaz Değerleme Sistemine Kavuşacak

    Emlak Vergisine Esas 2025 Yılı İnşaat Maliyet Bedelleri Belirlendi

    AFAD ve Kızılay’a Yapılan Bağışlara Vergi İndirimi Uygulanacak

    Yıllardır Tapu Bekleyen Vatandaşlarımıza Tapularını Kazandıracağız

    Kevgirle Su Taşınmaz: Kamuda Etik ve Mali Disiplin Nereye Gidiyor?

    Meteoroloji 2022’nin “En”lerini Açıkladı

  • Belediye Haberleri
    Altyapı - Çevre Kültür - Sanat Kadın - Aile Gençlik - Spor Sosyal - Ekonomik Diğer Faaliyetler

    İzmir’in En Büyük Arıtma Tesislerinden Biri Olacak

    Bornova’dan Yeşil Dönüşüm Hamlesi

    İnegöl Belediyesi’nden Ücretsiz Otopark Hamlesi Devam Ediyor

    Atakum Belediyesi’nden Bayram Şekeri İkramı

    Silivri’de Bayramlar Paylaştıkça Güzel

    Bedesten’de Türk Halk Müziği Rüzgarı Esecek

    Çiğli’de Yıl Sonu Sergisi Kapılarını Açtı

    Kadın Girişimciler Aliağa’da Sanatta İlklere İmza Atıyor

    Büyükşehir’den Manisalı Kadınlara Özel Körfez Turu

    Tarsus’ta Dünya Bisiklet Günü Kutlandı

    Sancar Maruflu Bilim Merkezi’nden Çifte Etkinlik

    Nil Şahin’den Türkiye Şampiyonası’nda Büyük Başarı

    Büyükşehir Sosyal Tesisleriyle Yine Bayram Buluşmalarının İlk Adresi Olacak

    Giresun Belediyesi  Ücretsiz Kurban Kesim Hizmeti Verecek

    Tam Not Alan Festival Sona Erdi

    Mamak’ta Bayram Hazırlıkları Tamamlandı

    Büyükşehir’in Geleneği Bu Bayram da Bozulmadı

    Silivri Belediyesi Yaz Sezonuna Hazırlıklarını Sürdürüyor

  • Belediyecilik Köşesi
    Vatandaş Rehberi Biliyor Musunuz

    Belediyelerde Kimler Çevre Görevlisi Olabilir?

    Nikah (Evlendirme) İşlemleri

    Cenaze, Defin ve Mezarlık İşleri

    Tarla, Bahçe ve Kargir Evlere İşyeri Ruhsatı Verilebilir mi?

    Emlak ve Çevre Temizlik Vergilerinde İlk Taksit Dönemi Bitiyor

    Belediyelerin Sosyal Yardımları İçin Elektronik Başvuru Sistemi

  • Yerelin Sesi
    Ropörtajlar Yazılar

    Röportajlarla Farkındalık Yaratacağız

    Belediyeleriyle Güçlü TÜRKİYE!

    Şirket İşçileri Belediye Kadrolarına Geçerse Ne Değişir?

    Maktu Mesailer ve Harcırahın Değer Kaybı

    Üniversiteli İşçilerin Statü Değişikliği Beklentisi Sürüyor

  • Belediye İlanları
    İhale Sınav Hibe

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi: Katlı Otopark Yapımı yapım işi

    Adana Büyükşehir Belediyesi: Semt Merkezi İnşaatı Yapım İşi

    Sakarya Büyükşehir Belediyesi: Personel Binası ve Hangar Binası Yapım İşi 

    Kadınhanı Belediye Başkanlığı: İlk Defa Atanmak Üzere Memur Alım İlanı

    İnegöl Belediyesi: 30 Personel Alımı Yapıyor

    İnegöl Belediyesi: 28 Personel Alımı Yapıyor

    2022 K-City Network Programı Başvuru Çağrısı

    Şehir Eşleştirme-II Yeşil Bir Gelecek için Eşleştirme Hibe Programı AB Yerel Yönetimleri Listesi

    Avrupa Yerel Demokrasi Haftası 2022 Yılı Başvuruları Açıldı

  • Yaşam
    Doğa Kültür Sanat Tarih Turizm

    Türkiye’nin En Güzel 5 Gölü

    Efsanelere Konu Olan Bir Doğa Harikası: Kaz Dağları

    Türkiye’nin En Görkemli Kayaları: Peribacaları

    İstanbul’un En Eski 10 Pasajı

    İstanbul’a Farklı Bir Bakış Yeri: “Pierre Loti”

    Osmanlı Tarihini Takip Edebilme İmkânı Sunan Sanat: Minyatür Sanatı

    Cumhuriyetin 100. Yılına Özel Anıtkabir’in Tarihçesi

    İnşasında 7 Bin Kölenin Çalıştığı Yapı: Yerebatan Sarnıcı

    İstanbul’un En Eski 10 Pasajı

    Coğrafı Konumu ile Önemli Olan Liman Kenti: Phaselis Antik Kenti

    Yılandan Kaçamayan Kralın Kızı Efsanesi: Mersin Kızkalesi

    Ticaret ve Liman Kenti: Side Antik Kenti

  • Yazarlar
 
Atakum Belediyesi’nden Bayram Şekeri İkramı 6 Haziran 2025
Mamak’ta Bayram Hazırlıkları Tamamlandı 6 Haziran 2025
Büyükşehir’in Geleneği Bu Bayram da Bozulmadı 6 Haziran 2025
Silivri Belediyesi Yaz Sezonuna Hazırlıklarını Sürdürüyor 6 Haziran 2025
İzmir’in En Büyük Arıtma Tesislerinden Biri Olacak 6 Haziran 2025
Next
Prev
Belediye Haberleri Sosyal - Ekonomik Marmara Bölgesi Büyükşehir İlçe Belediyeleri

Yerli ve Milli Ayçiçek Tohumu ile Domates Fidesi Dağıtımı Gerçekleşti

Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yerli ve Milli Ayçiçek Tohumu ile Domates Fidesi Dağıtım Töreni’nde konuşan Başkan Yılmaz, “Kolektif bir üretim anlayışıyla Silivri’de katma değeri yüksek ürünlerin, kent tarımının ve aile işletmelerinin sayısının artması lazım. İnşallah 2. dönemimizde yeni bir üretim hikâyesi yazmaya kararlıyız.” dedi.

4 Mayıs 2023 0 Yorum
 Yerli ve Milli Ayçiçek Tohumu ile Domates Fidesi Dağıtımı Gerçekleşti
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • WhatsApp

Silivri İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından “İstanbul için yağlı tohum ayçiçek yerli ve milli çeşit projesi” kapsamında, Yerli ve Milli Ayçiçek Tohumu Dağıtım Töreni düzenlendi. Törende Silivri genelindeki 170 üreticiye 320 torba yerli ve milli ayçiçek tohumu dağıtıldı. Çiftçilere ayrıca “Domatesi kurut İstanbul’u yeşert” projesi kapsamında hazırlanan domates fideleri de dağıtıldı. Törene; Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, Sarı Tohumculuk Sahibi İbrahim Toruk, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, üreticiler ve vatandaşlar katıldı. 

“Silivri Belediyesi Tarımda Öncü, Önder ve Örnek Projeler Geliştirdi”

Programda bir konuşma yapan Başkan Yılmaz, “Bu toplantılarda beni en çok mutlu eden şey yerli ve milli kavramının öneminin her geçen gün artması, anlatılması ve daha da fazla anlaşılması oluyor. Göreve süremizde 4 yılı doldurduk. Göreve geldiğimiz günden beri inançla, azimle, kararlılıkla Silivri’mizin İstanbul’un gıda ve hayvancılık üssü olabilecek potansiyelleri içerisinde barındırdığını söylüyoruz. Dedelerimiz, atalarımız zamanında 6-7 milyon nüfuslu İstanbul’un tüm ihtiyacını neredeyse bu topraklardan karşılanmış. Biz de her zaman, aynı hikâyeyi yazabiliriz dedik. Buna inanırsak ve bu topraklara değer verirsek aynı şeyi başarabileceğimizi ve bolluğun, bereketin, refahın arttığı bir Silivri’yi hep beraber inşa edebileceğimizi söyledik. Bu inançla 300 dönüm ile bir üretim seferberliğine başladık. Bize, ‘Bu senin işin mi? Bunu yapamazsın. Üretmek zordur, çiftçilik ve hayvancılık zordur. Batar gidersin’ diyenler oldu. Ama biz 300 dönüm ile başladığımız üretim yolculuğuna bugün 4.000 dönüm ile devam ediyoruz. Silivri Belediyesi, Türkiye’deki beldelerden büyükşehirlere kadar tüm yerel yönetimlere öncü, örnek ve önder projeler geliştirdi. Silivri bugün Türkiye’nin her yerinde tarım politikalarıyla konuşulur, anılır ve örnek alınır oldu. Bize destek veren tüm paydaşlarımıza ve bütün mesai arkadaşlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” dedi.

“Türk Tohumculuğunu Desteklemek Zorundayız”

Yerli ve milli tohumculuğun desteklenmesinin önemine vurgu yapan Başkan Volkan Yılmaz, “2 yıl önce Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezimizde (TÜRAM) Tekirdağ İl Tarım Müdürlüğü, Trakya Kalkınma Ajansı, Trakya Tohumcular Derneği ve Silivri Belediyesinin ortaklığıyla bir Ar-Ge çalışması yaptık. 8 tane yerli ve milli Türk ayçiçek tohumunun deneme ekimini gerçekleştirdik. Oradan aldığımız sonuçla Silivri Belediyesi olarak 1.200 dönüm arazimize yerli ve milli ayçiçek tohumu ekmeye karar verdik. Bize ‘Başkanım 50 dönüm, 100 dönüm ekelim, deneyelim. Başarısız olabiliriz’ diyenler oldu. Ben de ‘İlk havalanan İnsansız Hava Aracı (İHA) uçabildi mi? İlk hedefe atış yapan Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) hedefini vurabildi mi?’ dedim. Sonucunun ne olacağını hiç düşünmeden 1.200 dönüm arazimize ekim yaptık. Çünkü biz Türk tohumcusunu, Türk ıslahçısını desteklemek zorundayız. Onlar ne kadar para kazanırsa çiftçimiz de onlarla bağlantılı olarak daha iyi tohumlar eker ve çok daha fazla para kazanırlar. Tohumcuların şevkini kırarsak onlar bir bayilik alıp İsrail tohumunu satmaya devam ederler. Ayçiçek ekiminden hasat ettiğimiz ürünleri 65 bin litre ayçiçek yağına dönüştürerek bu yağları gariple, gurebayla ve bu toprakların sahibi köylülerimizle paylaştık. Paylaşmaya da devam ediyoruz. Ayrıca Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünü kutladığımız 2023 yılında, TR-2242 markalı 2023 paket yerli ve milli hibrit ayçiçek tohumunu çiftçilerimizle paylaştık. Büyükçavuşlu ve Beyciler’de yaptığımız dağıtımlarla da bu projemizi tamamlamış olduk. Çiftçilerimiz bizden aldıkları yerli ve milli ayçiçek tohumlarını ekerek milli tohumculuğa destek olacaklar. Biz beraber olursak, birlikte olursak tüm dünyanın gıpta ettiği savunma sanayi projelerinde olduğu gibi Türk tohumculuğunda da önemli projelere imza atabiliriz. Bunun örnekleri ve ayak sesleri gelmeye başladı.” ifadelerini kullandı.

“Silivri İstanbul İçin Bir Fırsattır”

Silivri’nin ve İstanbul’un çeperlerinin, İstanbul için bir fırsat olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, “İstanbul dünyanın en önemli başkentlerinden bir tanesi. Biz ne zaman İstanbul Büyükşehir Belediyesinde (İBB) bir konuşma yapsak ve İstanbul’un çeperleri olan Silivri’den, Şile’den, Arnavutköy’den, Büyükçekmece’den bahsetsek yük görünüyor arkadaşlar. Sırtlarında küfe görüyorlar buraları. Halbuki İstanbul’a, İstanbulluya birçok fırsatı içerisinde barındıran coğrafyalar buralar. İstanbul’un stresi ve kirli havasından bunalıp vakit geçirilecek sayfiye yerlerine, inci gibi kumsallara, ormanlara, göletlere sahibiz. Tüm İstanbul’u doyurabilecek gıda ve hayvancılık kapasitesine sahibiz. Bu topraklar artık İstanbul’un sırtında yük görülmemeli. İstanbul’un değerlendirmesi ve İBB’nin yatırım yapması gereken yerleriz. Turizm anlamında, tarım ve hayvancılık anlamında yatırım yapılması gereken yerler buralar. Biz bu anlayışla hem üretim anlamında hem de diğer konularda Silivri’yi marka kent yapmak konusunda kararlıyız. Silivri İstanbul için bir fırsattır, Silivri İstanbul’un bir mücevheridir, İstanbul’un ıskaladığı bir değerdir. Biz bütün bunların farkında olan bir yönetim anlayışıyla çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

“Katma Değeri Yüksek Ürünlerin Sayısının Artması Gerekiyor”

Silivri’deki üretim çalışmalarının artması gerektiğini ifade eden Başkan Volkan Yılmaz, “Bugün buraya bir toplantıdan geldim. Silivri Belediyesi olarak, Kadir Has Üniversitesi ile birlikte bir Teknopark kuruyoruz. Bu, bir belediye ile üniversite iş birliğiyle Türkiye’de kurulan ilk Teknopark olacak. Cumhurbaşkanımızın kararnamesi ile imzalandı ve şirketimiz de onaylandı. Bu Teknoparkın faaliyet alanlarında; bilişim, yazılım, afet yönetimleri gibi birçok proje var. Ama bizim burada lokomotif gördüğümüz bir Tarım Teknoparkı olacak. Beni de bu Teknopark fikrine karar verdiren unsur esasında budur. Bugün Rektör Hocama ve yönetim kurulu üyelerine de söyledim; bu Teknoparkın lokomotifinin Tarım Teknoparkı olması lazım. İçerisinde ıslahçıların, tohumcuların, modernize edilmiş tarım aletlerinin ve yine tarımla ilgili yazılım programlarının bu Teknoparkımızın ana lokomotifi olması gerektiğini ifade ettim. Çünkü bize göre Silivri’de özellikle genç ve kadın üreticilerin içerisinde yer aldığı kooperatiflerin olması gerekiyor. Kolektif bir üretim anlayışıyla katma değeri yüksek ürünlerin, kent tarımının ve aile işletmelerinin sayısının artması lazım. İnşallah 2. dönemimizde yeni bir üretim hikâyesi yazmaya kararlıyız. O nedenle çiftçinin, hayvancının, köylünün yanında olan herkesle el ele yol yürümeye devam edeceğiz.” dedi.  Tören üreticilere desteklerin ardından sona erdi.

Etiketler:Volkan Yılmaz Silivri Belediyesi
Previous post
Next post

Yorum yazın Cancel reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

En Son Eklenenler
Belediye Haberleri

Atakum Belediyesi’nden Bayram Şekeri İkramı

6 Haziran 2025
Belediye Haberleri

Mamak’ta Bayram Hazırlıkları Tamamlandı

6 Haziran 2025
Belediye Haberleri

Büyükşehir’in Geleneği Bu Bayram da Bozulmadı

6 Haziran 2025
Belediye Haberleri

Silivri Belediyesi Yaz Sezonuna Hazırlıklarını Sürdürüyor

6 Haziran 2025
Belediye Haberleri

İzmir’in En Büyük Arıtma Tesislerinden Biri Olacak

6 Haziran 2025
Belediye Haberleri

Silivri’de Bayramlar Paylaştıkça Güzel

5 Haziran 2025
Belediye Haberleri

Büyükşehir Sosyal Tesisleriyle Yine Bayram Buluşmalarının İlk Adresi Olacak

5 Haziran 2025
Belediye Haberleri

TBB Yenilenebilir Enerji Komisyonu Bir Araya Geldi

5 Haziran 2025
Gündem Haberleri

İndere’de Çifte Bayram

5 Haziran 2025
Belediye Haberleri

Tarsus Belediyesi’nden Hayvan Üreticisine Tam Destek

5 Haziran 2025
Diğer Haberler

Silivri Belediyesi Yaz Sezonuna Hazırlıklarını Sürdürüyor

6 Haziran 2025

Silivri Belediyesi, mavi bayraklı plajı ve doğal güzellikleriyle öne çıkan sahil bölgesinde halk plajı ve kafe alanını yeniden düzenleyerek hizmete

Silivri’de Bayramlar Paylaştıkça Güzel

5 Haziran 2025

Silivri Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi çocukları yine unutmadı. Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu’nun önderliğinde, “Silivri’de bayramlar, hep birlikte

Silivri’de Eski Sanayi Üst Geçidi’nde Asansör Montajı Devam Ediyor

3 Haziran 2025

Silivri Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle yürütülen üst geçit projesinde, asansör montaj çalışmaları sürüyor. Üst geçit, tüm vatandaşlar

Belediye Haber Belediye Haber

Harbiye Mah. Çetin Emeç Bulvarı Hürriyet CaddesiÇankaya / ANKARA

03124738428

03124738429

[email protected]

Haber Gönder

Gündem

Yerel Yönetim
Genel Gündem
Ekonomi
Diğer

Belediyecilik Köşesi

Vatandaş Rehberi
Biliyor Musunuz?

Yaşam

Doğa
Kültür Sanat
Tarih
Turizm

Belediye Haberleri

Alt Yapı - Çevre
Kültür - Sanat
Kadın - Aile
Gençlik - Spor
Sosyal - Ekonomik
Diğer Faaliyetler

Belediye İlanları

İhale
Hibe
Sınav

Yerelin Sesi

Röportajlar
Yazılar

Hızlı Erişim

Hakkımızda
Künye
İletişim
Haber Gönder
Gizlilik Politikası

YAZARLAR

Belediyeleri ilgilendiren güncel haberler ile belediyelerimizin yürüttükleri çalışmalara yönelik haberlerin tek adresi. Belediye Haber platformunda; belediyehaber.net haber içerikleri kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz. Aykırı işlem yapan kişi/kişiler için yasal başvuru hakkı saklı tutulmaktadır. BelediyeHaber’i tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

  • Akdeniz Bölgesi
  • Doğu Anadolu Bölgesi
  • Ege Bölgesi
  • Güneydoğu Anadolu Bölgesi
  • İç Anadolu Bölgesi
  • Karadeniz Bölgesi
  • Marmara Bölgesi
  • Büyükşehir Belediyeleri
  • Büyükşehir İlçe Belediyeleri
  • İl Belediyeleri
  • İlçe Belediyeleri
  • Belde Belediyeleri
Belediye Haber 2025. Tüm hakları saklıdır.