AB’den Suluova’ya 350 Milyon TL Hibe
Belediye Başkanı Fatih Üçok “Atık Su Arıtma ve Yağmur Suyu Toplama” projesinin ihalesinin yapıldığını çalışmalarına ise kısa zamanda başlanacağını duyurdu.
Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok açıklamalarında; “Atık Su Arıtma ve Yağmur Suyu Toplama Projemiz” Avrupa Birliği hibe programı IPA 2 kapsamında ihalesi yapılmıştır. İhale dosyasına “Değerlendirme Raporu” hazırlamak üzere teknik personelimizle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığındayız.” dedi.
Projenin Suluova tarihinde hibe alan en büyük proje olduğuna değinen Başkan Fatih Üçok, “Uzun uğraş ve gayretler sonucu projemize başlıyor olmamız dolayısıyla son derece mutluyuz. Proje Suluova tarihinde en büyük hibe alma unvanına sahip, belki de Amasya’nın en büyük projelerinden, hatta bu tarzda bir projeye bu miktarda hibe alan Türkiye genelinde ki birkaç belediyeden biriyiz.
Bu büyüklükte bir hibenin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Projenin değerlendirme raporu çalışmaları tamamlandığında sözleşme aşamasına geçilecek.