Yeni Yapılandırma Paketinin Ayrıntıları Belli Oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı`nın ardından yeni yapılandırma paketinin detaylarını paylaştı.
Kanun Teklifi Hazırlanacak
Vergi daireleri, gümrük müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, belediyeler, il özel idareleri, yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıkları gibi kurumların kamu alacaklarını yeniden yapılandıran bir kanun teklifi hazırlanacak.
Cezalar Kaldırılacak
Bu teklifle, vatandaşların ve şirketlerin vergi ve prim yükümlülükleri başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçlarının cezaları kaldırılacak.
Güncelleme ve Taksit İmkânı
Düzenlemeyle tüm bu borçları belirli bir oranla güncelleme ve taksitle ödeme imkânı getirilecek.
İhtilafları Sonlandırma Fırsatı
Davalı vergi ve prim dosyaları da bu kapsamda olacağı için taraflara ihtilafları sonlandırma fırsatı verilecek. Teklifle, matrah artırımı ve işletme kayıtlarının düzeltilmesi de sağlanacak.
KYK Borçları
Yükseköğrenim kredi borçlarının endekse bağlı olarak artışına son verilmişti. Geçmişte endeksle oluşmuş borçlar da silinmişti. Yapılacak düzenlemeyle endeks dışındaki borcun da yeniden yapılandırılarak taksitle ödenmesi mümkün olacak.
İcralık Borçlar
Daha önce 2 bin lirayı aşmayan icralık borçları tasfiye edecek ve takiplerini sonlandıracak bir düzenleme yapılmıştı. Şimdi de aynı uygulama, vergi dairelerine vergi, ceza ve faiz gibi bütün başlıklarda 2 bin lirayı aşmayan borcu olan vatandaşlar için hayata geçirilecek. Bir defaya mahsus olmak üzere vergi dairelerine olan ve 31 Aralık 2022 tarihinden önceye ait 2 bin lirayı aşmayan borçların cezalarının tahsilinden vazgeçilecek. Detayları Hazine ve Maliye Bakanlığı açıklayacak.
Trafik Ceza Puanları
Cumhurbaşkanı Erdoğan, trafik ceza puanlarıyla ilgili bir müjdeyi de paylaştı.
Sürücülerin Ceza Puanı Siliniyor
Erdoğan: Her konuda olduğu gibi bu hususta da vatandaşlarımızın gönüllerini rahatlatmayı boynumuzun borcu olarak görüyoruz. Yapacağımız düzenlemeyle sürücülerimizin alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı kaza, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki ihlallerden kaynaklanan ceza puanlarını siliyoruz. Yaklaşık 2 buçuk milyon sürücümüzün ceza puanının silinmesini ve bu sebeple geri alınan 10 bine yakın ehliyetin iadesini sağlayacak düzenlemenin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.
Kaynak: https://www.trthaber.com/