Kumluca Belediyesi Sel Afeti Sonrası Ziyaretçileri Kabul Ediyor
Antalya’nın Kumluca ilçesi 11 Aralık gecesi aşırı yağışlarla meydana gelen sel felaketinin ardından 13 Aralık’ta afet bölgesi ilan edildi.
Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, esnaf ve çiftçilerin yanında olarak bir an önce yaralarının sarılması için mücadelelini sürtüyor. Kamu Kurum ve kuruluşları ile beraber hareket eden Kumluca Belediyesi bölgeyi incelemeye gelen ziyaretçileri de ağırlıyor.
Kumluca’da El Ele Bir Çalışma Var
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Kurul Başkan Yardımcısı Ahmet Bahadır Sezgin ‘’Gözlemlerimizde çok büyük bir mağduriyetin olduğunu yerinde gördük. Bu konuyla ilgili kaymakamlığımız, tarım ilçe müdürlüğümüz ve Belediye Başkanımız ile de bu konuyu görüştük. Zararın büyük olduğunun zaten farkındaydık. Tarsim tarafından yapılacak işlemlerin çok daha önem arz ettiğini fark ettik. Konunun çok sıkı takip edildiğini, bürokrasinin el ele çalıştığını da gördük. Özellikle domates seralarında büyük tahribat var. Tarsim’in daha sonradan gelip görmektense ilk etapta tanzimin tespit edilmesinden yanayız, bunu da dile getireceğiz. Tüm çiftçilerimize geçmiş olsun’’ dedi.
Tarım Yapan Tüm Belediyelerin Derelerini Devlet Temizlemeli
Antalya Ziraat Odası İl Koordinasyon ve Muratpaşa Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp ‘’Öncellikle devletimizin tüm birimlerinin yarayı sardıklarına inanıyoruz. Kumluca Belediye Başkanımıza ben buradan teşekkür ediyorum. Devletimize buradan çağrı yapıyorum Antalya’mızdaki tarım yapan tüm belediyelerimizin derelerinin temizlenmesini istiyoruz. Devlet su işlerinin bi zatî el atmasını istiyoruz.’’ dedi.
“Kumluca’daki Seracılar Tarsim’i Sahipleniyor”
Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu ‘’Sağlıklı Gıdamızın Başkenti Kumluca’mızda geçen günlerde sel felaketini yaşadık. Özellikle iklimin değişmesine bağlı olarak ani yağışlar neticesinde sele dönüşmesi bölgemizdeki seraların üzerinden millerle geçmesiyle sebzelerimiz yerle bir oldu. Buradaki çiftçilerimiz ekonomik olarak çok büyük sıkıntılara girdiler. Bazı bölgelerde Tarsim’in çalışmaları var. Bazı bölgelerde afet kapsamında çalışmalar devam ederek yaralar sarılmaya çalışılıyoruz. Türkiye’de özellikle sebze meyve ihracatı yapan ülkemize en çok döviz girdisi yapan ilçelerimizden bir tanesi Kumluca’dır. Türkiye iç piyasasında sağlıklı nesiller yetişebilsin diye biz üretim yapıyoruz. Tarsim’e ihtiyacımız var 6 bin 500’e yakın vatandaşımız Tarsim yaptırmış ama yavaş işemesinden dolayı memnuniyetsizlik var. Bizim bir an önce yaralarımızı sarıp üretime geçebilmemiz gerekiyor. Bütün üreticilerimize geçmiş olsun’ ’dedi.