Flamingoların Yuvası: Çakalburnu Lagünü
Çakalburnu lagünü, Akdeniz havzasında geleneksel olarak devam eden dalyancılık faaliyetlerinin eskiden yapıldığı bir sulak alandır.
Lagün balıkça zengin anlamına gelir ve bu alanlar biyoçeşitlilik açısından da zengindir. Çakalburnu Lagünü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmiştir. Balıkça zengin olması bakımından kuşlar açısından önemli bir noktadır. Birinci derece sit alanı statüsünde olan lagünde 121 kuş türüne rastlanmaktadır. Bu türler arasında flamingo, tepeli pelikan, ak pelikan, karabatak, balıkçıl, ördek, sakarmeke, yalıçapkını, çulluk, gümüş martı, uzunbacak, kesik kolyeli yağmur kuşu, deniz kırlangıcı ve kızılbacak yer almaktadır.

Yaz aylarında uzunbacak (Himantopus himantopus), akdeniz martısı (Ichthyaetus melanocephalus), mahmuzlu kızkuşu (Vanellus spinosus) kış aylarında, çamurcun (Anas crecca), kaşıkgaga (Spatula clypeata), sakarmeke (Fulica atra), kızılbacak (Tringa totanus) gibi kuş türleri daha çok görülür.

Flamingo (Phoenicopterus roseus) ise tüm yıl boyunca gözlenebilir. Kuşlar için önemli bir beslenme ve göç esnasında konaklama alanıdır. Kış aylarında sayıca daha fazla kuş, alanı ziyaret eder. Ayrıca alandaki deniz börülceleri ve sazlıklar kuşlar için önemli üreme alanı oluşturur.