Kocaali Belediye Başkanı Acar: ‘Vefa Hiç Unutmamamız Gereken Bir Kavramdır’
Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar; “Kocaalimiz için hizmet etmiş, çile çekmiş, Kocaali’de taş üstüne taş konsun diye çırpınmış, çaba göstermiş ağabeylerimize, arkadaşlarımıza olan vefa borcumuzu asla ödeyemeyiz” dedi.
Kocaali Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen programla; kuruluşundan bu yana ilçe belediye meclisinde görev yapmış İlçe Belediye Meclis Üyeleri ile “Vefa Buluşmaları” kapsamında bir araya gelindi.
Geçmişe vefa borcumuzu ödemek, geleceği de değerlerimizle inşa etmek istiyoruz.
Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar; “Sakarya’nın gözbebeği bu güzel. İlçemize hizmet eden herkes başımızın tacıdır. Özellikle geçmişin zor şartları altında Kocaali’de taş üstüne taş konsun diye çalışmış, çırpınmış, mücadele etmiş, Belediye Meclis üyesi olarak görev yapmış ağabeylerimiz, arkadaşlarımız var. Bugün nispeten daha iyi şartlarla hizmet etmeye çalışan bizler; sizler gibi fedakâr ve cefakâr büyüklerimizi, arkadaşlarımızı hatırlamak ve teşekkür etmek için bir araya geldik. Verdiğiniz bütün emekler, yaptığınız güzel Hizmetler için sizlere medyun-u şükranız. Bu vesile ile; hem sizlere olan Vefa borcumuzu bir nebze ödemek, hem de gençlerimize ecdatlarının Kocaali için neler yaptıklarını hatırlatmak ve bu değerleri gelecek nesillere aktararak Kocaali’mizi geçmişini unutturmamak istiyoruz.
Kurumsal Hafıza Oluşturuyoruz.
Sözlerine devam eden Başkan Acar; Şu çok iyi bilinmelidir. “Vefa göstermeyene, vefa gösterilmez.” Kocaali Belediyesi olarak, geçmişimize olan vefa borcumuzu bir nebze ödemek adına onların Kocaalimizde yapmış oldukları hizmetleri anlatan bir çalışmanın gayreti içerisindeyiz. “Çalışmamız kapsamında;1956 yılından bu yana; Kocaali’de hangi Belediye Başkanı kimlerle çalışmış, kimlerle neler yapmış, kimler Belediye Meclisinde görev yapmış detaylarını hemşerilerimize aktaran “Dünden, bugüne Kocaali” ve “Kuruluşundan Bugüne Kocaali Belediyesi” isimli kitap ve e-kitap çalışması hazırlıyor, gelecek nesillerin daha iyi anlaması ve kavraması için kurumsal hafıza oluşturuyoruz. İnşallah bu çalışmamız tamamlandığında artık Kocaali’nin bir hafızası olacak ve gelecek nesillere aktarılacaktır.
Sözlerini tamamlayan Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar; Bu programlarımız devam edecek. Yine yakın bir tarihte, geçmiş dönem İl Genel Meclis Üyelerimizi ve Muhtarlarımızı misafir edeceğiz” şeklinde konuştu.