Belediye Haber Belediye Haber
Belediye Haber Belediye Haber
  • Gündem Haberleri
    Yerel Yönetim Genel Gündem Ekonomi Diğer

    TBB Yenilenebilir Enerji Komisyonu Bir Araya Geldi

    İndere’de Çifte Bayram

    Karalar’dan Ortak Akıl ve Dayanışma Vurgusu

    TBB Yenilenebilir Enerji Komisyonu Bir Araya Geldi

    Karalar’dan Ortak Akıl ve Dayanışma Vurgusu

    Yıllardır Tapu Bekleyen Vatandaşlarımıza Tapularını Kazandıracağız

    Değer Bilgi Merkezi ile Türkiye Adil ve Erişilebilir Taşınmaz Değerleme Sistemine Kavuşacak

    Emlak Vergisine Esas 2025 Yılı İnşaat Maliyet Bedelleri Belirlendi

    AFAD ve Kızılay’a Yapılan Bağışlara Vergi İndirimi Uygulanacak

    Yıllardır Tapu Bekleyen Vatandaşlarımıza Tapularını Kazandıracağız

    Kevgirle Su Taşınmaz: Kamuda Etik ve Mali Disiplin Nereye Gidiyor?

    Meteoroloji 2022’nin “En”lerini Açıkladı

  • Belediye Haberleri
    Altyapı - Çevre Kültür - Sanat Kadın - Aile Gençlik - Spor Sosyal - Ekonomik Diğer Faaliyetler

    İzmir’in En Büyük Arıtma Tesislerinden Biri Olacak

    Bornova’dan Yeşil Dönüşüm Hamlesi

    İnegöl Belediyesi’nden Ücretsiz Otopark Hamlesi Devam Ediyor

    Atakum Belediyesi’nden Bayram Şekeri İkramı

    Silivri’de Bayramlar Paylaştıkça Güzel

    Bedesten’de Türk Halk Müziği Rüzgarı Esecek

    Çiğli’de Yıl Sonu Sergisi Kapılarını Açtı

    Kadın Girişimciler Aliağa’da Sanatta İlklere İmza Atıyor

    Büyükşehir’den Manisalı Kadınlara Özel Körfez Turu

    Tarsus’ta Dünya Bisiklet Günü Kutlandı

    Sancar Maruflu Bilim Merkezi’nden Çifte Etkinlik

    Nil Şahin’den Türkiye Şampiyonası’nda Büyük Başarı

    Büyükşehir Sosyal Tesisleriyle Yine Bayram Buluşmalarının İlk Adresi Olacak

    Giresun Belediyesi  Ücretsiz Kurban Kesim Hizmeti Verecek

    Tam Not Alan Festival Sona Erdi

    Mamak’ta Bayram Hazırlıkları Tamamlandı

    Büyükşehir’in Geleneği Bu Bayram da Bozulmadı

    Silivri Belediyesi Yaz Sezonuna Hazırlıklarını Sürdürüyor

  • Belediyecilik Köşesi
    Vatandaş Rehberi Biliyor Musunuz

    Belediyelerde Kimler Çevre Görevlisi Olabilir?

    Nikah (Evlendirme) İşlemleri

    Cenaze, Defin ve Mezarlık İşleri

    Tarla, Bahçe ve Kargir Evlere İşyeri Ruhsatı Verilebilir mi?

    Emlak ve Çevre Temizlik Vergilerinde İlk Taksit Dönemi Bitiyor

    Belediyelerin Sosyal Yardımları İçin Elektronik Başvuru Sistemi

  • Yerelin Sesi
    Ropörtajlar Yazılar

    Röportajlarla Farkındalık Yaratacağız

    Belediyeleriyle Güçlü TÜRKİYE!

    Şirket İşçileri Belediye Kadrolarına Geçerse Ne Değişir?

    Maktu Mesailer ve Harcırahın Değer Kaybı

    Üniversiteli İşçilerin Statü Değişikliği Beklentisi Sürüyor

  • Belediye İlanları
    İhale Sınav Hibe

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi: Katlı Otopark Yapımı yapım işi

    Adana Büyükşehir Belediyesi: Semt Merkezi İnşaatı Yapım İşi

    Sakarya Büyükşehir Belediyesi: Personel Binası ve Hangar Binası Yapım İşi 

    Kadınhanı Belediye Başkanlığı: İlk Defa Atanmak Üzere Memur Alım İlanı

    İnegöl Belediyesi: 30 Personel Alımı Yapıyor

    İnegöl Belediyesi: 28 Personel Alımı Yapıyor

    2022 K-City Network Programı Başvuru Çağrısı

    Şehir Eşleştirme-II Yeşil Bir Gelecek için Eşleştirme Hibe Programı AB Yerel Yönetimleri Listesi

    Avrupa Yerel Demokrasi Haftası 2022 Yılı Başvuruları Açıldı

  • Yaşam
    Doğa Kültür Sanat Tarih Turizm

    Türkiye’nin En Güzel 5 Gölü

    Efsanelere Konu Olan Bir Doğa Harikası: Kaz Dağları

    Türkiye’nin En Görkemli Kayaları: Peribacaları

    İstanbul’un En Eski 10 Pasajı

    İstanbul’a Farklı Bir Bakış Yeri: “Pierre Loti”

    Osmanlı Tarihini Takip Edebilme İmkânı Sunan Sanat: Minyatür Sanatı

    Cumhuriyetin 100. Yılına Özel Anıtkabir’in Tarihçesi

    İnşasında 7 Bin Kölenin Çalıştığı Yapı: Yerebatan Sarnıcı

    İstanbul’un En Eski 10 Pasajı

    Coğrafı Konumu ile Önemli Olan Liman Kenti: Phaselis Antik Kenti

    Yılandan Kaçamayan Kralın Kızı Efsanesi: Mersin Kızkalesi

    Ticaret ve Liman Kenti: Side Antik Kenti

  • Yazarlar
 
Atakum Belediyesi’nden Bayram Şekeri İkramı 6 Haziran 2025
Mamak’ta Bayram Hazırlıkları Tamamlandı 6 Haziran 2025
Büyükşehir’in Geleneği Bu Bayram da Bozulmadı 6 Haziran 2025
Silivri Belediyesi Yaz Sezonuna Hazırlıklarını Sürdürüyor 6 Haziran 2025
İzmir’in En Büyük Arıtma Tesislerinden Biri Olacak 6 Haziran 2025
Next
Prev
Belediye Haberleri Kültür - Sanat Akdeniz Bölgesi Büyükşehir Belediyeleri

Mersin’in Caddeleri 19 Mayıs Coşkusuyla Kuşatıldı

Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsAppMersin Büyükşehir Belediyesi’nin 19 Mayıs kutlama konvoyu, sabah saatlerinde önce Tarsus’u ardından kent merkezini dolaştı. Akdeniz, Toroslar, Mezitli ve Yenişehir ilçelerinde üstü açık otobüslerle yapılan kutlamalara Başkan Seçer de katıldı. Başkan Seçer, Mezitli ve Yenişehir ilçelerinin belediye başkanlarıyla kutlamalara devam ettiklerini belirterek, “İnsanlar son derece coşkulu kutluyorlar 19 Mayıs Atatürk’ü Anma […]

19 Mayıs 2021 0 Yorum
 Mersin’in Caddeleri 19 Mayıs Coşkusuyla Kuşatıldı
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • WhatsApp

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 19 Mayıs kutlama konvoyu, sabah saatlerinde önce Tarsus’u ardından kent merkezini dolaştı. Akdeniz, Toroslar, Mezitli ve Yenişehir ilçelerinde üstü açık otobüslerle yapılan kutlamalara Başkan Seçer de katıldı. Başkan Seçer, Mezitli ve Yenişehir ilçelerinin belediye başkanlarıyla kutlamalara devam ettiklerini belirterek, “İnsanlar son derece coşkulu kutluyorlar 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı. Umut ediyorum bir dahaki bayramlar pandeminin gölgesinde olmaz, daha coşkulu kutlarız” dedi.

Konvoyun bitiş noktası olan Atatürk Kültür Merkezi önünde gençleri selamlayan Seçer, “Gençlerimiz, yarınlarımız, umutlarımız, istikballerimiz, her şeylerimiz, 2. yüzyılı sizler kurgulayacaksınız, sizler 2. yüzyılı büyüteceksiniz, geliştireceksiniz. Sizlere güveniyoruz sizlere inanıyoruz, sizlerin yanındayız” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesi için Samsun’a çıktığı ve Türkiye’nin kuruluş meşalesinin yakıldığı 19 Mayıs’ın 102. yıl coşkusunu kentin cadde ve sokaklarına taşıdı. Sabah saatlerinde Tarsus’ta başlayan konvoy kutlamaları, ilerleyen saatlerde Akdeniz, Toroslar, Mezitli ve Yenişehir ilçelerinde sürdü. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de üstü açık otobüste Mersinliler’in bayram coşkusuna ortak oldu.

Başkan Seçer, ilk olarak Akdeniz ve Toroslar’daki konvoya katıldı

Kent merkezinde Atatürk Evi önünden hareket eden konvoy, Akdeniz ilçesinin cadde ve sokaklarında ilerleyerek Toroslar ilçesine ulaştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer güzergâh üzerindeki balkon, pencere, sokak ve iş yerlerindeki vatandaşlarla selamlaştı. Vatandaşlar da Başkan Seçer’e ellerindeki bayraklar ve alkışlarla karşılık verdi. Konvoy boyunca araçlarda 19 Mayıs ruhunu taşıyan şarkılar ve marşlar çalındı.

Konvoy kutlamaları Mezitli ve Yenişehir ilçelerinde sürdü

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mezitli Belediyesi ve Yenişehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Mezitli ile Yenişehir ilçelerini kapsayan şehir turu, Pompeiopolis Antik Kenti önünde ‘Bağımsızlık Meşalesi’nin yakılması ile başladı. Bağımsızlık Meşalesi, Başkan Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay tarafından 10. Yıl Marşı eşliğinde yakıldı. Mezitli ve Yenişehir ilçelerinde de süren konvoy kutlamalarına Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, CHP ilçe başkanları ve Meclis üyeleri de katıldı.

Mezitli’de Pompeiopolis Antik Kenti önünden hareket eden konvoy, Viranşehir Caddesi’nden ilerleyerek önce Mezitli’nin cadde ve sokaklarını dolaştı, ardından Adnan Menderes Bulvarı üzerinden ilerleyerek Yenişehir ilçesine ulaştı. Bisikletli ve arabalı grupların da yer aldığı konvoyu Babil Kavşağı’nda motosiklet tutkunu bir grup karşıladı.

Saat 19.19’da saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu

Tüm Türkiye saat 19.19’da aynı anda saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nı okudu. Saatler 19.19’u gösterdiği sırada Adnan Menderes Bulvarı üzerinde duran konvoydan inen Başkan Seçer, 19 Mayıs coşkusuna sahilden eşlik eden vatandaşlarla birlikte İstiklal Marşı’nı okudu. Meşalelerin de yakıldığı alandan kalkış yapan konvoy akşamın ilerleyen saatlerine kadar kentin cadde ve sokaklarını dolaştı. Konvoy, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi önünde son bulurken, gençler ellerinde meşaleler ile ‘10. Yıl Marşı’nı ve ‘Güzel Günler Göreceğiz’ şarkısını hep bir ağızdan söyledi.

Başkan Seçer: “İnsanlar son derece coşkulu kutluyorlar 19 Mayıs’ı”

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus’ta başlattıkları kutlamaları Akdeniz ve Toroslar’la sürdürdüklerini, ardından Mezitli ve Yenişehir’de halkla buluştuklarını belirterek, “Şu anda Adnan Menderes Bulvarı’ndayız. Coşkuyu görüyorsunuz, insanlar son derece coşkulu kutluyorlar 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı. Umut ediyorum bir dahaki bayramlar pandeminin gölgesinde olmaz, daha coşkulu kutlarız. Bir kez daha tüm hemşehrilerimin bayramını kutluyorum. Nice güzel bayramları hep beraber yaşayalım” dedi.

Başkan Tarhan: “Bu coşku yarınlarda her şeyin değişeceğini gösteriyor”

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’le Mersin’de bir güç birliği yaptıklarını belirterek, “Halkımızın teveccühü; araçlarında gidenler, piknik yapanlar, yolda yürüyenler gerçekten görülmeye değerdi. Sanki yarın seçim varmış gibi bir coşku vardı. Bu coşku yarınlarda tabii ki her şeyin değişeceğini gösteriyor, büyük değişimler olacağını. Gençlerin umutlarını kırmadan, yılgınlığa düşmemelerini istiyorum. Umutlu olmalarını diliyorum. Güzel günler gelecektir” diye konuştu.

Başkan Özyiğit: “Biz hala o vapurda, Mustafa Kemal Atatürk’ün gemisindeyiz”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise Atatürk’ün Samsun’a doğru hareket ettiği 102 yıl öncesini hatırlatarak, “Biz hala o vapurdayız. Mustafa Kemal Atatürk’ün gemisindeyiz. O kuruluş aşkıyla, o verilen mücadelenin ruhuyla Cumhuriyet’imizi var etmeye, yaşatmaya, Cumhuriyet’imizin bize kazandırdığı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kazandırdığı değerleri yaşatmaya ve geleceğimize aktarmaya kararlıyız” dedi.

Başkan Seçer, gün sonunda AKM önündeki gençlere seslendi: “2. yüzyılı sizler kurgulayacaksınız”

Mersinliler’in büyük coşkusuyla karşılaşan konvoy, Atatürk Kültür Merkezi önünde sonlandı. Burada gençlere seslenen Başkan Seçer, “Bugün çok harika bir iş çıkardınız. Güzel Mersinimiz’de, hemşehrilerimizle 19 Mayıs’ın coşkusunu hep beraber yaşadık. 1. yüzyılı bitirdik. Biz 1. yüzyılın anısına bugün 19 Mayıs 1919’u, Ulu Önder’i, onun silah arkadaşlarını yâd ediyoruz. Onları sevgiyle, saygıyla anıyoruz. Ama gençlerimiz, yarınlarımız, umutlarımız, istikballerimiz, her şeylerimiz, 2. yüzyılı sizler kurgulayacaksınız, sizler 2. yüzyılı büyüteceksiniz, geliştireceksiniz. Sizlere güveniyoruz sizlere inanıyoruz, sizlerin yanındayız. Bugün bizimle beraber olan motosiklet ekibine, bisiklet ekibine, sporcularımıza, antika araba sürücülerimize, herkese ama herkese sonsuz teşekkürler, sevgiler. Hepinizin bayramı kutlu olsun” dedi.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, gençlere umutsuzluğa kapılmamalarını söyleyerek, “Çok yakında çok güzel günler olacak. Sakın yılgınlığa düşmeyelim, sakın umutsuzluğa düşmeyelim. Her şey çok güzel olacak” dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise Atatürk’ün 19 Mayıs’ta Samsun’a ayak basarak Cumhuriyet’in ilk adımını attığını vurgulayarak, “Atatürk’ün gemisinde olmaya devam ediyoruz. Onun izinden gitmeye devam ediyoruz. Onun değerlerini yaşatacağız. Her ne pahasına olursa olsun sizlerle beraber yaşatacağız” diye konuştu.

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay ise “Gençlik demek umut demek, özgürlük demek. Sizler Türkiye’nin umudusunuz, geleceğisiniz. Ben bu duygu ve düşüncelerle bütün gençlerimizin ve ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, hepinizin gözlerinden öpüyorum” dedi.

Etiketler:Vahap Seçer Mersin Büyükşehir Belediyesi
Previous post
Next post

Yorum yazın Cancel reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

En Son Eklenenler
Belediye Haberleri

Atakum Belediyesi’nden Bayram Şekeri İkramı

6 Haziran 2025
Belediye Haberleri

Mamak’ta Bayram Hazırlıkları Tamamlandı

6 Haziran 2025
Belediye Haberleri

Büyükşehir’in Geleneği Bu Bayram da Bozulmadı

6 Haziran 2025
Belediye Haberleri

Silivri Belediyesi Yaz Sezonuna Hazırlıklarını Sürdürüyor

6 Haziran 2025
Belediye Haberleri

İzmir’in En Büyük Arıtma Tesislerinden Biri Olacak

6 Haziran 2025
Belediye Haberleri

Silivri’de Bayramlar Paylaştıkça Güzel

5 Haziran 2025
Belediye Haberleri

Büyükşehir Sosyal Tesisleriyle Yine Bayram Buluşmalarının İlk Adresi Olacak

5 Haziran 2025
Belediye Haberleri

TBB Yenilenebilir Enerji Komisyonu Bir Araya Geldi

5 Haziran 2025
Gündem Haberleri

İndere’de Çifte Bayram

5 Haziran 2025
Belediye Haberleri

Tarsus Belediyesi’nden Hayvan Üreticisine Tam Destek

5 Haziran 2025
Diğer Haberler

Yenilikçi Teknolojiler Mersin’in Takibinde

26 Mart 2024

Her geçen gün daha yenilikçi bir kent vizyonu ile Mersin’in ulusal ve uluslararası düzeyde daha geniş kitlelerce tanınması için çalışmalarını

Mersin’de Tema Parkı Açıldı

17 Mart 2024

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘TEMA Parkı ve Eğitim Salonu Açılış Töreni’ne katıldı.

Kadınlar, Etkinlikte Hem Ruhsal Hem Fiziksel Şifa Buldular

12 Mart 2024

Kent genelinde 70 ayrı program düzenleyerek, ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ nü bir dizi etkinlikle geçiren ve kadın emeğini,

Belediye Haber Belediye Haber

Harbiye Mah. Çetin Emeç Bulvarı Hürriyet CaddesiÇankaya / ANKARA

03124738428

03124738429

[email protected]

Haber Gönder

Gündem

Yerel Yönetim
Genel Gündem
Ekonomi
Diğer

Belediyecilik Köşesi

Vatandaş Rehberi
Biliyor Musunuz?

Yaşam

Doğa
Kültür Sanat
Tarih
Turizm

Belediye Haberleri

Alt Yapı - Çevre
Kültür - Sanat
Kadın - Aile
Gençlik - Spor
Sosyal - Ekonomik
Diğer Faaliyetler

Belediye İlanları

İhale
Hibe
Sınav

Yerelin Sesi

Röportajlar
Yazılar

Hızlı Erişim

Hakkımızda
Künye
İletişim
Haber Gönder
Gizlilik Politikası

YAZARLAR

Belediyeleri ilgilendiren güncel haberler ile belediyelerimizin yürüttükleri çalışmalara yönelik haberlerin tek adresi. Belediye Haber platformunda; belediyehaber.net haber içerikleri kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz. Aykırı işlem yapan kişi/kişiler için yasal başvuru hakkı saklı tutulmaktadır. BelediyeHaber’i tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

  • Akdeniz Bölgesi
  • Doğu Anadolu Bölgesi
  • Ege Bölgesi
  • Güneydoğu Anadolu Bölgesi
  • İç Anadolu Bölgesi
  • Karadeniz Bölgesi
  • Marmara Bölgesi
  • Büyükşehir Belediyeleri
  • Büyükşehir İlçe Belediyeleri
  • İl Belediyeleri
  • İlçe Belediyeleri
  • Belde Belediyeleri
Belediye Haber 2025. Tüm hakları saklıdır.