Kastamonu’da Ata Tohumu Dağıtımı Gerçekleşti
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsAppBelediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun talimatlarıyla geçtiğimiz yıl başlayan fide dağıtımı bu yıl da devam etti. Ata tohumlarına sahip çıkmak, vatandaşlara toprak sevgisini kazandırmak, betona sıkışıp kalmış gündelik hayatta anlamlı bir değişiklik yapmak adına “Kastamonu kendi sebzesini üretiyor” sloganıyla başlatılan fide dağıtımı çerçevesinde geçen yıl 45 bin fide vatandaşlara […]Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun talimatlarıyla geçtiğimiz yıl başlayan fide dağıtımı bu yıl da devam etti.
Ata tohumlarına sahip çıkmak, vatandaşlara toprak sevgisini kazandırmak, betona sıkışıp kalmış gündelik hayatta anlamlı bir değişiklik yapmak adına “Kastamonu kendi sebzesini üretiyor” sloganıyla başlatılan fide dağıtımı çerçevesinde geçen yıl 45 bin fide vatandaşlara verilmişti.
Her geçen yıl bu sayıyı arttırmak istediklerini ifade eden Başkan Vidinlioğlu, “Bu yıl atalık tohumlardan ürettiğimiz 60 bin fideyi vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Özellikle çocuklarımızın toprak ile barışık büyümeleri domates, biber ve salatalığın markette değil toprakta yetiştiğini öğrenmeleri gerekiyor” dedi.
Kuzeykent Park ve Bahçeler Müdürlüğü Fidanlığı’nda gerçekleştirilen fide dağıtımına Başkan Vidinlioğlu’nun yanı sıra, başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve birim müdürleri de katıldı.
Başkan Vidinlioğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi:
BUNLAR BİZİM ATALIK TOHUMLARIMIZ
Geçen yıl 45 bin civarında fide dağıtmıştık. Bu sene rakamı biraz daha arttırdık. 60 bin atalık tohumlarımızdan ürettiğimiz fidemizi vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Geçen sene bahçemde yetiştirdiğim domateslerden gösterdim. Bunlar bizim atalık tohumlarımız. Benim kendi merakımda olduğu için biriktirdiğim atalık tohumlardan fide ürettik. Bir kısmını da dışarıdan bulmuştuk. Onlardan ürettiğimiz fideleri vatandaşlarımıza dağıtmış oluyoruz. Tabi bir yılı aşkın süredir pandemiyle mücadele ediyoruz. Pandemi ile mücadelede toprağın ne kadar kıymetli olduğunu, betonun yenmediğini yeşilliğe, ağaçlara, çiçeklere, börtü böceğe bile ne kadar hasret kaldığımızı görmüş olduk.
ÜRETMEKTEN BAŞKA ÇAREMİZ YOK
Hep söylediğim bir şey var. Bizim üretmekten başka çaremiz yok. Üretmek içinde toprağı sevmemiz gerekiyor. Özellikle çocuklarımız bu işte çevre duyarlılığı bakımdan okulda her türlü eğitimi alıyorlar. Atalık tohumlarımız noktasında da onları mutlaka teşvik etmemiz gerekiyor. Toprakla barışık büyümeleri lazım. Domatesin, salatalığın, biberin, patlıcanın markette veya manavda üretilip alınan bir şey olmadığını bunların hepsinin topraktan geldiğini öğrenmeleri gerekiyor. Bunun içinde toprak sevgisini, bitki sevgisini ve tabiat sevgisini çocuklarımıza aşılamamız gerekli. Bu yönde bizimde çalışmalarımız sürüyor. İnşallah önümüzdeki süreçte sayıyı çok daha fazla arttırarak fide dağıtımını geliştireceğiz. Park ve Bahçe Müdürlüğümüzü yeni yerleşkesine taşıyacağız. Orada daha büyük seramız olacak. İnşallah fide dağıtım rakamını daha üst seviyelere taşıyacağız.
ANLAYIŞIMIZ ÜRETEN BELEDİYECİLİK
Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz sadece fide üretmiyor. Şehrimize parklar kazandırıyor ve mevcut parkları ve çevreyi güzelleştiriyor. İnşallah önümüzdeki dönemde çok daha fazlasını yapacağız. Burada hepimize iş düşüyor. Toprak sevgisini hepimizin kazanması gerekiyor. Tekrar söylüyorum üretim, üretim, üretim… Bizim belediyecilik anlayışımız da üreten belediyecilik çok önemli. Yaptığınız binalardan çok daha önemli olan şey bu tarz etkinliklere verdiğiniz önem ve sosyal belediyecilik. İnşallah imkanlar ölçüsünde bizde hizmetlerimize bir yenisini ekliyoruz. Çok daha sağlıklı günlerde tekrar buluşmak dileğiyle hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.