Çankaya’da Geri Dönüşüm Kumbara Haritası Yayınlandı
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsAppSürdürülebilir atık yönetimi uygulamaları ile örnek olan Çankaya Belediyesi, kent genelinde geri dönüşüm atık kumbara haritasını yayınladı. Çankaya Belediyesi, 525 ayrı noktada 1500’den fazla kumbara ve konteyner ile atıkların kaynağında ayrı toplanarak geri dönüşüme kazandırılmasını sağlıyor. Çankaya Belediyesi, ilçe genelindeki tüm geri dönüşüm atık kumbaralarının yerini gösteren yeni haritasını yayınladı. Belediye’nin […]Sürdürülebilir atık yönetimi uygulamaları ile örnek olan Çankaya Belediyesi, kent genelinde geri dönüşüm atık kumbara haritasını yayınladı.
Çankaya Belediyesi, 525 ayrı noktada 1500’den fazla kumbara ve konteyner ile atıkların kaynağında ayrı toplanarak geri dönüşüme kazandırılmasını sağlıyor.
Çankaya Belediyesi, ilçe genelindeki tüm geri dönüşüm atık kumbaralarının yerini gösteren yeni haritasını yayınladı. Belediye’nin web sayfasından erişebilen haritada 525 ayrı noktada 1500’den fazla kumbara ve konteyner ile atıkların kaynağında ayrı toplanarak geri dönüşüme kazandırılması amaçlanıyor.
“DÖNÜCEM BEN SANA”
Ambalaj Atıkları Kontrol Yönetmeliği kapsamında “Dönücem Ben Sana” sloganıyla pek çok projeyi hayata geçiren Çankaya Belediyesi, ambalaj atıkları sorununun kaynağında çözümlenmesi için çalışıyor. Haritada işaretlenen bölgelerdeki kumbaralarla Çankayalılar geri dönüşüme kaynağından başlayacak. Kaynağından toplama çalışmalarında konutlara öncelik veren Belediye, 1500 olan konteyner sayısını aşamalı olarak 3 katına çıkaracak.
MOBİL ATIK NOKTASI 20’YE ÇAKACAK
Çankaya Belediyesi geri dönüşüm çalışmalarına kendi personelini de dahil ederek sürecin aktif yönetilmesini sağlıyor. Ayrıştırma tesislerine işleme üniteleri de kurulmasını sağlayan Belediye, ambalaj atıklarını granül haline getirerek fabrikalara sevkinden elde edilen geliri de yine Çankayalara hizmet amacıyla kullanacak.
“BAŞKA DÜNYA YOK”
Gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak için sıfır atık çalışmalarına önem verdiklerini belirten Taşdelen, “İlçe genelinde olduğu gibi belediye hizmet binalarımızda da geri dönüştürülebilir tüm atıkları ayrı toplayarak hem atıkların yeniden değerlendirilmesini hem de ekonomiye katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Sıfır atık yönetim sisteminin yaygınlaştırılması ve farkındalığın arttırılmasına yönelik eğitim ve bilinç kazandırma faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Bu dünya, bu çevre bizim vatandaş ve birey olarak duyarlılık göstermek, sahip çıkmak zorundayız. Yaşanan doğal felaketleri hepimiz görüyoruz. Önlem almazsak yarınlara iyi bir gelecek bırakamayız. Başka dünya yok” diye konuştu.